ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το «υπέροχο» άρωμα του… κτήνους

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο σύγχρονος άνδρας θέλει να είναι περιποιημένος, να μυρίζει φρεσκάδα σαπουνιού, να φοράει καθαρά και σιδερωμένα ρούχα, ακόμα και τα μαλλιά του να μυρίζουν ακριβά προϊόντα περιποίησης. Κάποιο όμως μάλλον διαφωνούν...

Το πρότυπο του βρωμερού, ταλαιπωρημένου με την πλούσια γενειάδα, και τα ματωμένα ρούχα πολεμιστή Βίκινγκ μάλλον δεν είναι ό,τι έχει στο μυαλό του ο σύγχρονος άνδρας ως πρότυπο ομορφιάς. Αυτό όμως δεν στάθηκε εμπόδιο για τον οργανισμό τουρισμού του Γιόρκ της Βρετανίας, ο οποίος αποφάσισε να δημιουργήσει το άρωμα του… κτήνους.

Με στόχο την προώθηση της ιστορίας της περιοχής που περιλαμβάνει και την παρουσία των νορβηγών πολεμιστών κατά τον 9ο αιώνα, οι αρχές του Γιόρκ θεώρησαν ότι το άρωμα του κτήνους θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ενδιαφέρον τουριστικό προϊόν, ένα διαφορετικό σουβενίρ για τους επισκέπτες της πόλης.

article 2630309 1DE73B0500000578 122 634x425

Το άρωμα που αναδύεται είναι μία μίξη από ιδρώτα που έχει στεγνώσει, θαλασσινό νερό, λάσπη, ξεραμένο αίμα, μαγειρεμένο κρέας (όπως το έκαναν οι Βίκινγκ, σχεδόν ωμό), βαρύ αλκοόλ και μια μικρή ευχάριστη μυρωδιά πεύκου, που παραπέμπει στις μεγάλες διαδρομές των πολεμιστών στα δάση.

john viking2

Ψεκάστε λίγο πάνω σας και οι αναθυμιάσεις θα παραπέμπουν σε έναν αρρενωπό, κτηνώδη πολεμιστή ο οποίος έχει την τάση να λεηλατεί χωριά και να σκοτώνει αδιακρίτως.

«Θέλαμε να αιχμαλωτίσουμε σε ένα μπουκάλι μερικές από τις μυρωδιές που αποτελούσαν μέρος της ζωής των πολεμιστών την εποχή των Βίκινγκ» εξηγεί η Μισέλ Μπράουν εκπρόσωπος του οργανισμού «VisitYork». «Κυρίως όμως με όλα αυτά τα προϊόντα περιποίησης που κυκλοφορούν, αφρόλουτρα, αποσμητικά, αρώματα θέλαμε να δώσουμε την ευκαιρία στους άνδρες επισκέπτες του Γιόρκ να αντισταθούν στην υποταγή των σύγχρονων αρωμάτων και να νιώσουν έστω και για λίγο σαν πολεμιστές» περιγράφει η Μπράουν.

Σαν μοναχικός πολεμιστής θα προσθέταμε εμείς…

article 2630309 1DE7395500000578 434 306x423

Το άρωμα Nosre Power (δύναμη του Νορβηγού) θα είναι διαθέσιμο για όσους επισκεφθούν το Γιόρκ το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Μαΐου και οι υπεύθυνοι του οργανισμού Visit York θα αναζητήσουν τρόπους να ενθαρρύνουν τους άνδρες να το δοκιμάσου.

Πηγή: dailymail

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman