ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το «κόρτε» πριν από το Facebook

Tweet
Share
Image 1 Είσαι ο τύπος μου. Και καθώς έρχομαι και προς το μέρος σου. Ας γνωριστούμε. Εάν δεν έχεις αντίρρηση και συμφωνείς, επίτρεψέ μου να γίνω ο προστάτης σου. Ευκαιρία ζωής. Γιατί είσαι με βεβαιότητα η επιλογή μου. Δικός σου, με τρυφερότητα….
Image 2 Αγαπητή δεσποινίς, θα ρισκάρω όλα όσα απεικονίζονται σε αυτή την κάρτα, αν μου επιτρέψετε να σας δω, μέχρι αυτή εδώ την καγκελόπορτα. Δικός σας
Image 3 Εμπιστευτική κάρτα. Μεταξύ ημών. Θα έχω την χαρά να σας δω απόψε στο σπίτι; Εάν συμφωνείς κράτα την κάρτα. Εάν διαφωνείς επίστρεψέ την παρακαλώ.
Image 4 Θα μπορούσα να έχω τη χαρά να σας συνοδεύσω σπίτι απόψε; Εάν ναι, κρατήστε την κάρτα. Εάν όχι, θα μπορούσα απλώς να καθίσω στον φράχτη να σας δω να περνάτε; Αυστηρά εμπιστευτικό.
Image 5 Μπορώ να σε δω στο σπίτι;
Image 6 Τα κοραλλένια χείλη σου είναι φτιαγμένα για φίλημα, επιμένω αποφασιστικά και αν τολμάς να μου το πεις, αγαπητή, ότι ο θαυμασμός μου είναι μάταιος.
Image 7 Μπορώ να σε δω στο σπίτι; Ή θα πρέπει να σε καρτερώ στο φράχτη, μέχρι να περάσεις;
Image 8 Θα ήθελα πολύ να σε γνωρίσω. Εάν συμφωνείς παρακαλώ επίστρεψε τούτη την κάρτα, υποδεικνύοντας μέρος και ώρα συνέντευξης στο πίσω μέρος της κάρτας.
Image 9 Με εμπιστοσύνη και σεβασμό. Θα είχα την χαρά της παρέας σας απόψε; Αν ναι, κρατήστε την κάρτα, αν όχι, παρακαλώ επιστρέψτε.
Image 10 Αγαπητό μου πλάσμα, Αν μου παραχωρήσεις το προνόμιο να σε συνοδεύσω στο σπίτι θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.
Image 11 Δύο ψυχές με μία σκέψη, δύο καρδιές με ένα χτύπο. Θα μπορούσα να έχω την ικανοποίηση να σας συνοδεύσω στο σπίτι απόψε;
Image 12 Κάρτα φλερταρίσματος. Να τολμήσω να ρωτήσω, ότι θα δώσεις σημάδια καθώς καταθέτω την αληθινή μου αγάπη και να μάθω την μοίρα μου στο σημείο τάδε;
Image 13 Αγαπητή κυρία: Είσαι ευσυνείδητη και καλή. Και διαθέτεις όλα τα γυναικεία χαρίσματα. Τα μάτια σου μοιάζουν με αστέρια. Θα είμαι δυστυχής εάν δεν μπορώ να σε αγαπώ.
Image 14 Και μια κάρτα χωρίς περιστροφές και με σαφές υπονοούμενο…
Tweet
Share

Όταν τα μέσα είναι περιορισμένα, ο άνθρωπος γίνεται πιο ευρηματικός. Η ανάγκη για φλερτ ήταν πάντα παρούσα. Σήμερα τα social media παρέχουν δυνατότητες άμεσης προσέγγισης ακόμη και αγνώστων. Τι έκανε όμως ένας νεαρός κατά τον 19ο αιώνα που δεν είχε πρόσβαση στο Facebook, το Twitter, ούτε δεν είχε τη δυνατότητα να στείλει ούτε ένα SMS. Το Penna σας παρουσιάζει τα ραβασάκια μιας άλλης εποχής. Τις λεγόμενες κάρτες ραντεβού ή κάρτες πρόσκλησης με τις οποίες οι νεαροί προσέγγιζαν νεαρές, τις οποίες δεν είχαν τη δυνατότητα να πλησιάσουν με άλλο τρόπο. Βρήκαμε τις κάρτες ενός συλλέκτη, του Αλάν Μέις, για τις οποίες ο ίδιος λέει ότι «ήταν ένας τρόπος σύστασης, τον οποίο δεν έπαιρναν πάντα όλοι στα σοβαρά, εκτός εάν ήθελαν». Οπότε δεν χωρούσε παρεξήγηση. «Αν συμφωνείς γύρισε την κάρτα από την άλλη», «Αν αρνηθείς, θα μου επιτρέψεις τουλάχιστον να καθίσω στο φράχτη να σε δω να περνάς» και διάφορες άλλες ευφάνταστες ατάκες με τις οποίες επιχειρούσαν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του αντικειμένου του πόθου τους. Η εικονογράφησή τους είναι ευφάνταστη, ενώ θα δείτε ατάκες που σίγουρα δεν θα ακούσετε σε κάποιο μπαρ. Και καλύτερα να μην προσπαθήσετε να τις υιοθετήσετε…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman