ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

"Συναγερμός" για το ηλεκτρονικό εμπόριο

Tweet
Share
Tweet
Share

Έντονα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου και γενικότερα των διαδικτυακών υπηρεσιών, ιδίως αυτές που έχουν δραστηριότητα και εκτός ελληνικών συνόρων. Πιθανό είναι το σενάριο τις επόμενες μέρες πολλά ελληνικά sites παροχής υπηρεσιών να μην λειτουργούν αν δεν βρουν άμεσα λύση να πληρώσουν τη συνδρομή τους σε εταιρείες του εξωτερικού, όπως το Amazon. Εταιρείες και μεμονωμένα στελέχη που μένουν μόνιμα στο εξωτερικό έχουν προσφερθεί να προσφέρουν τη βοήθεια τους, ώστε να βρεθεί λύση.

Εξαιτίας των capital controls δεν μπορείς να κάνεις πληρωμή σε site του εξωτερικού χρησιμοποιώντας την κάρτα σου. Το αποτέλεσμα είναι να αδυνατούν οι πολίτες να αγοράσουν εφαρμογές από το App Store ή το Google Play ή να ανανεώσουν τη συνδρομή του στο Spotify, το Dropbox και άλλες αντίστοιχες δημοφιλείς διαδικτυακές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που σχετίζονται με τα video παιχνίδια.

Δυσκολίες αντιμετωπίζουν και οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το Google Ads και το Facebook, οι οποίες θέλουν να προωθήσουν τις υπηρεσίες τους. Η Google αναζητά λύση προκειμένου να διευκολύνει τους Έλληνες πελάτες της. Σημειωτέον ότι η αξία των συνδρομών αυτών δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη καθώς σε πολλές περιπτώσεις το κόστος είναι στα 40-50 ευρώ τον μήνα. Και δεν τίθεται καν θέμα αξιοπιστίας των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, αλλά απλά τιμωρούνται επειδή είναι στην Ελλάδα.

 Εταιρείες και μεμονωμένα στελέχη που μένουν μόνιμα στο εξωτερικό έχουν προσφερθεί να προσφέρουν τη βοήθεια τους, ώστε να βρεθεί λύση

Αν μια επιχείρηση έχει λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού το πρόβλημα λύνεται. Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις έχει αρχίσει να λειτουργεί η ελληνική αλληλεγγύη, καθώς τις τελευταίες ημέρες, κυρίως μέσω του Facebook, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν προθυμοποιηθεί -χωρίς κανένα επιπλέον κόστος- να αναλάβουν να βοηθήσουν. Την αρχή έκαναν ο Γιάννης Βλαχογιάννης και ο Πάνος Παπαδόπουλος, δημιουργοί της Bugsense, η οποία έχει πουληθεί στην αμερικανική Splunk.

images

Οι δύο Έλληνες, που κατοικούν πλέον μόνιμα στο εξωτερικό, προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν ελληνικά startups που έχουν πρόβλημα -λόγω των ελέγχων κεφαλαίου- να πληρώσουν τις συνδρομές για τη χρήση διαδικτυακών υπηρεσιών και το μόνο που απαιτείται είναι να επισκεφθεί ο ενδιαφερόμενος τη σελίδα του Zerofund και να απαντήσει σε 10 ερωτήσεις. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με έμφαση στις εταιρείες με μεγάλο αριθμό προσωπικού. Ακόμη, το Skroutz.gr ενημέρωσε τα συνεργαζόμενα καταστήματα ότι αποφάσισε να προχωρήσει σε προσωρινή απενεργοποίηση του μηχανισμού χρέωσης των συνεργαζόμενων καταστημάτων.

Εξαιτίας των capital controls δεν μπορείς να κάνεις πληρωμή σε site του εξωτερικού χρησιμοποιώντας την κάρτα σου

Τα clicks που πραγματοποιούνται από τους επισκέπτες του Skroutz.gr για το διάστημα από Τρίτη 30 Ιουνίου 2015 έως και Κυριακή 5 Ιουλίου 2015 δεν θα χρεωθούν. Παράλληλα, η Convert Group eBusiness Consulting προχωρεί στην υποστήριξη πληρωμής των υπηρεσιών που είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων. Τέλος, το Workable, μία online υπηρεσία διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, γνωστοποίησε ότι δεν θα χρεώσει τους Έλληνες πελάτες του για περίοδο τριών μηνών, ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με την χρέωση των πιστωτικών τους καρτών.

Πηγή: imerisia.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman