ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Παιδιά, παίξετε ηλεκτρονικά ελεύθερα

Tweet
Share
Tweet
Share

Η ποσότητα και όχι η ποιότητα είναι που επηρεάζει τα παιδιά σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Ο λόγος περί ηλεκτρονικών παιχνιδιών και η μακρά συζήτηση περί του κατά πόσο επηρεάζουν τη συμπεριφορά των παιδιών. Τα βίαια ηλεκτρονικά παιχνίδια φαίνεται ότι δεν επηρεάζουν τη μετέπειτα στάση των παιδιών περισσότερο, από αυτά χωρίς βίαιο περιεχόμενο, σύμφωνα με την έρευνα.

cropped Video Game graphic

Βρετανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όσο περισσότερη ώρα βρίσκονται τα παιδιά μπροστά από μία οθόνη παίζοντας, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να επηρεαστεί η συμπεριφορά τους και οι επιδόσεις τους στο σχολείο, ανεξάρτητα από το περιεχόμενο που παρακολουθούν. Και πάλι, όμως ακόμη και εάν η διάρκεια του παιχνιδιού είναι αυξημένη, ο βαθμός επίδρασής πάνω στα παιδιά είναι περιορισμένος, υποστηρίζουν.

kids playing video games

Τα παιδιά που παίζουν διαδικτυακά παιχνίδια με άλλους παίκτες φαίνεται ότι διευκολύνονται στο να συνδεθούν με άλλα παιδιά στην πραγματική ζωή.

Οσοι από την άλλη, προτιμούσαν τα «μοναχικά» παιχνίδια είχαν μεν δυσκολίες με τους συνομιλήκους τους, αλλά παρουσίαζαν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο.

video games

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα πάνω των 200 παιδιών ηλικίας 10 και 11, ενώ ερωτήθηκαν και οι δάσκαλοί τους για τις επιδόσεις και την συμπεριφορά τους.

Πηγή:The Telegraph

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman