ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Face control και από τους περιπτεράδες!

Tweet
Share
Tweet
Share

Ποιος θα το περίμενε ότι και οι περιπτεράδες θα ξεκινούσαν face control των πελατών τους εξυπηρετώντας μόνο εκείνους που δεν αγοράζουν ένα είδος αλλά πολλά μαζί...

Απίστευτο αλλά αληθινό μας αναφέρει άνθρωπος που το έζησε και μάλιστα στα κεντρικά περίπτερα του Συντάγματος τονίζοντας ότι το face control δεν αφορά το σύνολο των προϊόντων που διακινεί ένα περίπτερο αλλά μόνο τα καπνικά είδη και συγκεκριμένα το χύμα καπνό. Ο οποίος πλέον μπορεί να αντιπροσωπεύει και το 70% των πωλήσεων που κάνει ένα περίπτερο σε καπνό (έναντι των πακέτων), όταν πριν από μία επταετία περίπου ήταν 30% με το πακέτο να αντιπροσωπεύει την πλειονότητα των πωλήσεων.

Το πότε ξεκίνησε το face control και ποιος είναι ο σκοπός του μας το εξήγησε περιπτεράς, ο οποίος επιβεβαίωσε τα παραπάνω. Οπως μας είπε από τη στιγμή που μειώθηκε το περιθώριο κέρδους στα καπνικά είδη -την τελευταία διετία- κάθε περιπτεράς προσπαθεί να καλύψει μέρος των απωλειών του με κάποιους τρόπους.

περιπτεροκάρτα

Πού να αρχίσουν και οι συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες, εκεί να δείτε face-cotrol...

Ετσι για παράδειγμα σε μία συσκευασία με χύμα καπνό αξίας 4 ευρώ (16 γρ. περιεχόμενο ) το κέρδος είναι 0,04 λεπτά. Γεγονός που ώθησε κάποιους περιπτεράδες να μην ικανοποιούν τους πελάτες τους που θέλουν να αγοράσουν το συγκεκριμένο είδος.

Κάτι που βεβαίως δεν ισχύει για αυτούς που θέλουν να αγοράσουν μαζί και χαρτάκια, ενώ ακόμη πιο καλοδεχούμενοι είναι αυτοί που θέλουν να αγοράσουν και φιλτράκια. Είδη που αφήνουν όπως μάθαμε σημαντικό κέρδος. Συγκεκριμένα το κόστος αγοράς για τα χαρτάκια (χονδρική τιμή) είναι από 25 έως 30 λεπτά και η τελική τιμή τους (λιανική) είναι 50 λεπτά. Αντίστοιχα στα φιλτράκια -η συσκευασία περιλαμβάνει 120 φιλτράκια- η χονδρική τιμή τους είναι 25-30 λεπτά για να τα πουλήσουν στην συνέχεια στο πελάτη από 1 ευρώ έως και 1,5 ευρώ το πακέτο.

Εντωμεταξύ πυκνώνουν το τελευταίο διάστημα οι φήμες στους κόλπους των περιπτεράδων ότι οι καπνοβιομηχανίες μαγειρεύουν ανατιμήσεις στα προϊόντα τους προκειμένου να προλάβουν... την φημολογούμενη αύξηση της φορολογίας στα καπνικά, αλλά και συρρικνώσεις σημάτων που δεν προσφέρουν τίποτα στο συνολικό τους τζίρο.

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Πηγή: reporter.gr

Πηγή:

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman