ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το τελευταίο μήνυμα 25χρονης καρκινοπαθούς μας κάνει να δούμε τη ζωή μας διαφορετικά

Tweet
Share
Tweet
Share

Προτρέπει τους άλλους να εκτιμούν κάθε στιγμή της ζωής τους κι αν δεν μπορούν να ελέγχουν πάντα τι τους συμβαίνει να επιλέγουν τον τρόπο που θέλουν να αντιδράσουν.

Πριν λίγες ημέρες η 25χρονη Βρετανή Daniella Thackray δημοσίευσε στους λογαριασμούς της στο Facebook και στο LinkedIn το ακόλουθο αποχαιρετιστήριο μήνυμα: «Αν το διαβάζετε αυτό, τότε σημαίνει ότι έχω πεθάνει από τη μάχη μου με τον καρκίνο και η οικογένειά μου δημοσιεύει το τελευταίο μου μήνυμα εκ μέρους μου».

Η Daniella, η οποία εργαζόταν σε εταιρεία μάρκετινγκ, αρχικά εξήγησε πως ο καρκίνος της δεν συνδεόταν με τις επιλογές της και τις συνήθειες του τρόπου ζωής της: «Κατ' αρχάς, θέλω να πω ότι δεν προκαλούνται όλοι οι καρκίνοι από τις επιλογές του τρόπου ζωής, σε ορισμένες περιπτώσεις είναι γενετική ή δυστυχώς απλά συμβαίνει».

«Στη δική μου περίπτωση, παρά το γεγονός ότι ήμουν πολύ υγιής και δραστήρια, ξεκίνησε ένας καρκίνος στους χοληφόρους μου πόρους (σ.σ ο ανατομικός “σωλήνας” μέσω του οποίου το ήπαρ, αποχετεύει την χολή που παράγεται από τα ηπατικά κύτταρα στο έντερο), ο οποίος δεν προκλήθηκε από κάτι που είχα υπό τον έλεγχό μου και η ζωή μου δεν ήταν ποτέ ξανά η ίδια».

Η εκλιπούσα γυναίκα συνέχισε αποκαλύπτοντας ότι ο εν λόγω καρκίνος, το χολαγγειοκαρκίνωμα, ήταν «ένας σπάνιος επιθετικός καρκίνος που συχνά δεν έχει προφανή αίτια και δεν θεραπεύεται».

Το χολαγγειοκαρκίνωμα είναι ένας τύπος καρκίνου που σχηματίζεται στους λεπτούς σωλήνες (χοληφόροι πόροι) που μεταφέρουν το πεπτικό υγρό χολή. Οι χοληφόροι πόροι συνδέουν το συκώτι με τη χοληδόχο κύστη και το λεπτό έντερο.

Το χολαγγειοκαρκίνωμα, επίσης γνωστό ως καρκίνος των χοληφόρων πόρων, εμφανίζεται κυρίως σε άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών, αν και μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Επιπλέον, ο καρκίνος συχνά γίνεται αντιληπτός όταν είναι προχωρημένος, γεγονός που καθιστά δύσκολη την επιτυχή θεραπεία.

daniella2

«Πραγματικά ελπίζω ότι τα επόμενα χρόνια θα γίνουν περισσότερες έρευνες σχετικά με αυτή τη φρικτή και σκληρή ασθένεια, ώστε να σωθούν περισσότερες ζωές», έγραψε η Daniella και συνέχισε.

«Αν δεν μπορούμε όμως να ελέγξουμε τι μας συμβαίνει, μπορούμε να ελέγξουμε τον τρόπο που αντιδρούμε.

Επέλεξα να μην θρηνήσω τη ζωή που έχανα παρά το γεγονός ότι ήμουν τόσο συντετριμμένη, αλλά αντίθετα να απολαύσω κάθε στιγμή που μου απέμενε.

Όπως πάντα έλεγα και πίστευα, πρέπει να απολαμβάνεις τα μικρά πράγματα στη ζωή και να εκτιμάς κάθε στιγμή! Ρομαντικοποιήστε τη ζωή σας!

Κάντε ό,τι σας κάνει ευτυχισμένους και μην αφήνετε κανέναν να σας στερήσει τη χαρά της ζωής».

 

Στην ανάρτηση, η οποία συνοδευόταν από μια ασπρόμαυρη φωτογραφία της Daniella που την έδειχνε να περπατά μαζί με τον σκυλάκο της τον Leo σε μια παραλία, αποχαιρέτισε τα αγαπημένα της πρόσωπα κι έστειλε ένα μήνυμα που θα μπορούσε να έχει αξία για τον καθένα μας:

«Σας ευχαριστώ λοιπόν όλους που κάνατε τη ζωή μου τόσο μαγική.

Θυμηθείτε τι είπα για την απόλαυση των μικρών πραγμάτων.

Αν ποτέ υπάρξει ένα αύριο που δεν θα είμαστε μαζί, υπάρχει κάτι που πρέπει πάντα να θυμάσαι.

Είσαι πιο γενναίος απ' ό,τι πιστεύεις, πιο δυνατός απ' ό,τι φαίνεσαι και πιο έξυπνος απ' ό,τι νομίζεις.

Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι, ακόμα κι αν είμαστε χώρια... θα είμαι πάντα μαζί σου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman