Παραδοσιακά, το άρωμα τριαντάφυλλου παράγεται από εκχυλίσματα του ίδιου του λουλουδιού. Οι αστάθμητοι παράγοντες όμως που επηρεάζουν κάθε είδος καλλιέργειας, όπως μια κακή σοδειά, χαμηλότερης ποιότητας παραγωγή και οι τεράστιες διακυμάνσεις στην τιμή της πρώτης ύλης (κυμαίνεται από 10 έως 100 δολάριο η τιμή του κιλού ανάλογα με τις συνθήκες) οδηγούν τους ειδικούς στην αναζήτηση εναλλακτικών. Μέχρι τώρα οι προσπάθειες είχαν επικεντρωθεί στην κατασκευή του αρώματος τριαντάφυλλου από παράγωγα πετρελαίου, τα οποία όμως οδήγησαν σε ένα μέτριας ποιότητας αποτέλεσμα. Οι δοκιμές με την μαγιά έχουν καταλήξει σε ένα άρωμα το οποίο προσομοιάζει με αυτό του άνθους, αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμη μέχρι να μας «ταξιδέψει» σε κατακόκκινα ροδοπέταλα ενός τριαντάφυλλου…