Βέβαια, οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην ανάπτυξη νέων αγορών, με γνώμονα το γένος, δηλαδή η χρήση ενός προϊόντος από γυναίκες ή άντρες, μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο στις έρευνες που διεξάγουν οι βιομηχανίες, προκειμένου να κατανοήσουν τους συγκεκριμένους καταναλωτές, πριν λανσάρουν στις αγορές τα προϊόντα τους.
Η δυνατότητα ανάπτυξης νέων αγορών (ειδικά στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας), έχει να κάνει με τη συμπλήρωση των κενών επικοινωνίας, μεταξύ οικογένειας και εργασίας, όπως υποστηρίζει η Dr. Martina Schraudner (επισκέπτρια, υπότροφος στο Clayman Institute για Gender Research και καθηγήτρια for Gender and Diversity of Organizations στο Technical University του Βερολίνου), Η ιδέα της στηρίζεται, στο ότι η τεχνολογία μπορεί να κάνει την επικοινωνία ευκολότερη, πιο προσωπική και ρεαλιστική, και μπορεί να καθησυχάσει το μυαλό των εργαζόμενων γονέων στην εργασία τους – αφού η σκέψη τους συχνά, μεταφέρεται στο σπίτι και στο τι κάνουν τα παιδιά τους, αλλά και οι ηλικιωμένοι γονείς τους.
Μια δυνατότητα ανάπτυξης νέων αγορών για τα κινητά τηλέφωνα, είναι να γεφυρώσει το χάσμα επικοινωνίας, μεταξύ της οικογένειας – σπιτιού και τόπου εργασίας. Οι τεχνολογίες σήμερα, κατόρθωσαν να γεφυρώσουν το χάσμα διευκολύνοντας την επικοινωνία, μεταξύ ενός εργαζομένου επαγγελματία και ενός παιδιού ή ενός ηλικιωμένου γονέα στο σπίτι. Επίσης, αναγνωρίζει την ανάγκη, για την τεχνολογία να κάνει πιο άνετη τη ζωή των ηλικιωμένων, ετσι ώστε να ζουν, όσο αυτό είναι δυνατόν, ανεξάρτητοι στο περιβάλλον του σπιτιού τους. Διαφωνεί όμως, με το ότι οι εταιρίες τεχνολογίας, για να κατανοήσουν καλύτερα πως μπορούν να κάνουν τα προϊόντα τους πιο ελκυστικά στο ένα ή το άλλο φύλλο, πρέπει να τα χρωματίζουν και ανάλογα.
Ωστόσο, η στόχευση των βιομηχανιών καταναλωτικών προϊόντων αποκλειστικά στις γυναίκες, δεν είναι κάτι καινούργιο. Για παράδειγμα, οι βιομηχανίες τσιγάρων από τη δεκαετία του ’80, είχαν ξεκινήσει να λανσάρουν κομψές-λεπτές, συσκευασίες τσιγάρων σε χρώματα και μεγέθη, που απευθύνονταν αποκλειστικά στις γυναίκες, όπως τα λεπτά τσιγάρα ή slim, τα οποία – μέχρι σήμερα – τυγχάνουν μεγάλης αποδοχής, από τις νεαρότερες ηλικίες των γυναικών που ήθελαν με τα νέα, πιο λεπτά και φινετσάτα τσιγάρα να δηλώσουν τη θηλυκότητα τους. Αλλά και άλλα προϊόντα, όπως αναψυκτικά, αυτοκίνητα κλπ.