ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Βλέποντας το wi-fi κατάματα

Tweet
Share
Tweet
Share

Οχτώ ώρες στη δουλειά εργάζεστε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ όταν επιστρέψετε στο σπίτι κατά πάσα πιθανότητα θα ανοίξετε το wi-fi, προκειμένου να τσεκάρετε τις ειδοποιήσεις σας στα social media! Δεν κάνετε βήμα χωρίς το smartphone σας, γιατί πάντα θέλετε να είστε online… Η τεχνολογία κατακλύζει τη ζωή μας από το πρωί έως το βράδυ, ωστόσο λίγοι μπορούν να κατανοήσουν σε βάθος τη σημασία της.

Πώς θα σας φαινόταν αν αντικρίζατε το σήμα του wi-fi κατάματα; Αν περπατώντας στους δρόμους δια γυμνού οφθαλμού βλέπατε την εμβέλεια του; Ο καλλιτέχνης Nickolay Lamm δημιούργησε εξαιρετικά σχέδια μέσα από τα οποία απεικονίζει την ακτινοβολία του, έτσι όπως απλώνεται γύρω μας στην καθημερινή ζωή, προκειμένου να αναδείξει την πολυπλοκότητα της τεχνολογίας. «Αν είχαμε την ευκαιρία να δούμε τον τρόπο που μεταδίδεται το σήμα του wi-fi, θα εκτιμούσαμε πολύ περισσότερο το ρόλο της τεχνολογίας και δεν θα τον θεωρούσαμε δεδομένο», εξηγεί ο Lamm.

wifi 1

Για το έργο του ο καλλιτέχνης συνεργάστηκε με τον αστροβιολόγο και ερευνητή της ΝΑSA, Ames. Dr. Vogel, ο οποίος παρείχε τα στοιχεία για τους κανόνες της φυσικής που χρησιμοποιούνται στην καλωδιακή τεχνολογία.

Ο καλλιτέχνης Nickolay Lamm σχεδίασε το wi-fi έτσι όπως εξαπλώνεται γύρω μας

Ο ειδικός επιστήμονας εξήγησε στον Lamm τον τρόπο με τον οποίο εξαπλώνεται το σήμα, ενώ εκείνος χρησιμοποίησε τις πληροφορίες για να αποδώσει όσο το δυνατό πιο αξιόπιστα αυτό που ήθελε.

wifi 3

«Το wi-fi είναι ένα ενεργειακό πεδίο που μεταδίδεται με κύματα, τα οποία έχουν συγκεκριμένο μέγεθος ενώ ταξιδεύουν με συγκεκριμένη ταχύτητα. Η απόσταση μεταξύ των wi-fi κυμάτων είναι μικρότερη από αυτή των ραδιοκυμάτων και μεγαλύτερη από αυτή των μικροκυμάτων», επισήμανε ο επιστήμονας, προσθέτοντας πως η μετάδοση του wi-fi δεν μπορεί να διακοπεί από άλλα κύματα.

wifi 4

Το σήμα του μειώνεται σε ένταση όσο πιο μακριά ταξιδεύει, γι’ αυτό και στην εικόνα η μετάδοση είναι πιο χαλαρή στα αριστερά, αν λάβουμε υπ’ όψιν πως η πηγή του δικτύου είναι στα δεξιά της εικόνας. Το router είναι αρμόδιο για να στείλει το σήμα σε απομακρυσμένα μέρη, ξεπερνώντας εμπόδια όπως δέντρα, κτίρια και δρόμοι. Μια τυπική συσκευή μπορεί να εκπέμψει το σήμα έως και 300 πόδια μακριά. Πολλές παρόμοιες συσκευές το «θωρακίζουν» και καθιστούν μια τεράστια πόλη, όπως η Ουάσιγκτον, συνδεδεμένη.

Ήξερες ότι το Wi– Fi  δεν σημαίνει τίποτα;

Ο όρος Wi- Fi χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 1999 και αποτελεί επινόηση της εταιρείας συμβούλων Interbrand. Η συμμαχία Wi– Fi είχε προσλάβει την Interbrand για να της βρει ένα όνομα λίγο πιο απλό και πιο «πιασάρικο» από το «IEEE 802.11bDirectSequence».

wi fi

Η συμμαχία Wi- Fi χρησιμοποίησε για ένα μικρό διάστημα στη διαφημιστική της εκστρατεία τον όρο «The Standard for Wireless Fidelity» ο οποίος όμως στην πραγματικότητα δεν σήμαινε τίποτα. Και αυτό για να καλλιεργήσει την εντύπωση ότι το Wi-Fi αποτελεί τα αρχικά του Wireless Fidelity, ώστε να εντυπωθεί στη μνήμα των χρηστών.

Πηγή: thespiritscience.net/wikipedia

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman