Οι επιστήμονες έδωσαν σε ποντίκια ποσότητα ρεσβερατρόλης που αντιστοιχεί σε 340 γραμμάρια χυμού ημερησίως. Διαπίστωσαν ότι παρά την αυξημένη σε θερμίδες δίαιτα που ακολουθούσαν τα ποντίκια, πήραν 40% λιγότερο βάρος από τα άλλα ποντίκια στα οποία δεν χορηγήθηκε η ρεσβερατρόλη.
Πρακτικά αυτό που προσθέτει η ουσία αυτή, όπως εκτιμούν οι επιστήμονες, είναι ότι ενισχύει τις καύσεις του οργανισμού. Παρά την αυξημένη πρόσληψη θερμίδων, επιταχύνεται η διαδικασία καύσης τους, με αποτέλεσμα να βοηθιούνται στο να μην πάρουν πολύ βάρος. Σε περίπτωση δε, που ακολουθηθεί χαμηλή θερμιδική δίαιτα, η απώλεια βάρους, μαζί με την κατανάλωση ρεσβερατρόλης θεωρείται δεδομένη.
«Οι πολυφαινόλες στα φρούτα, μεταξύ των οποίων και η ρεσβερατρόλη, αυξάνει την οξείδωση του λίπους ώστε να μην επιβαρυνθεί ο οργανισμός. Μετατρέπουν το λευκό λίπος (κακό λίπος) σε καφέ λίπος (καλό λίπος) το οποίο με τη σειρά του καίει τα λιπίδια μετατρέποντάς τα σε ενέργεια. Αποτέλεσμα είναι να καταπολεμάται η παχυσαρκία αλλά και οι μεταβολικές δυσλειτουργίες.» εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Min Du, από το Washington State University.
Τα ευρήματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο International Journal of Obesity.
Πηγή: telegraph