Στο κορυφαίο για το είδος του συνέδριο, συμμετείχαν περίπου 2000 ερευνητές από 42 χώρες και παρουσιάστηκαν πάνω από 400 επιστημονικές εργασίες.
Ο κ. Μουλάς παρουσίασε εργασία με τίτλο «Ανάπτυξη και μελέτη ελληνικού τύπου ψωμιού και ζυμαρικών για την αντιμετώπιση της ανεπάρκειας βιταμίνης D» ("Development and study of Greek-type fortified bread and pasta for addressing vitamin D deficiency"), ενώ τιμήθηκε με το βραβείο αναρτημένης ανακοίνωσης ("Poster Award").
Η ερευνητική ομάδα ανέλαβε την πρωτοβουλία να αναπτύξει τρόφιμα της Μεσογειακής Διατροφής τα οποία θα δίνουν λύση στο πρόβλημα της έλλειψης βιταμίνης D. Τα ελληνικά παραδοσιακά τρόφιμα, που αποτελούν τη βάση της πυραμίδας της Μεσογειακής Διατροφής αναβαθμίζονται σε λειτουργικές τροφές εμπλουτισμένες με βιταμίνη D ώστε να προλαμβάνεται η υποβιταμίνωση. Η διάθεση στην αγορά των τροφίμων αυτών μπορεί να συμβάλει στην ομαλή λήψη βιταμίνης D από το σύνολο του πληθυσμού. Η διεπιστημονική ομάδα ανέπτυξε και μελέτησε τρόφιμα της Μεσογειακής Διατροφής και ειδικότερα ψωμί ελληνικού τύπου (σύμμικτο) και παραδοσιακά ζυμαρικά (λαζάνια) εμπλουτισμένα με βιταμίνη D.
Για την ανάπτυξη και μελέτη των τροφίμων αυτών χρησιμοποιήθηκαν ειδικές τεχνικές που αναπτύχθηκαν στο εργαστήριο του ΤΕΙ Θεσσαλίας, ενώ με ειδική μελέτη αποδείχθηκε πως το εμπλουτισμένο ψωμί είναι κατάλληλο για την αντιμετώπιση της ανεπάρκειας βιταμίνης D. Τα περισσότερα τρόφιμα, σύμφωνα με τον Ανάργυρο Μουλά, δεν περιέχουν τη συγκεκριμένη βιταμίνη.
Όπως ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στο ΑΠΕ, η βιταμίνη D παράγεται κατά βάση από την έκθεση ενός ανθρώπου στον ήλιο. Οι περισσότεροι όμως αποφεύγουν τις ακτίνες του εξαιτίας του αυξημένου κινδύνου από την ακτινοβολία.
Η έλλειψη της προκαλεί ραχίτιδες στα παιδιά και οστεοπόρωση στους ενηλίκους, κάνει τους ηλικιωμένους επιρρεπείς σε πτώσεις που συχνά έχουν μοιραία αποτελέσματα, αυξάνει τη συχνότητα λοιμώξεων, ενώ ευθύνεται για το διαβήτη και πολλά άλλα, συμπληρώνει ο καθηγητής.