Στη λίστα ξεχωρίζουν υπερήφανα το εξαρχειώτικο Άμα Λάχει και οι Σεϋχέλλες του Μεταξουργείου. Στην εισαγωγή του το δημοσίευμα αναφέρει: «Ζητήσαμε από ανθρώπους που ζουν και εργάζονται σε όλο τον κόσμο να μας μιλήσουν για τα αγαπημένα τους εστιατόρια στον πλανήτη. Από τρύπες στον τοίχο μέχρι βραβευμένα με αστέρια Michelin εστιατόρια, αυτά είναι μερικά από τα μέρη που πρότειναν».
Για το Άμα Λάχει, το αφιέρωμα αναφέρει τα εξής: «Το φαγητό είναι καταπληκτικό –παραδοσιακό ελληνικό αλλά με μια μοντέρνα πινελιά, πολλές σαλάτες και πιάτα για να τα μοιραστείς. Το σέρβις είναι σχετικά απαίσιο και κάποια στιγμή έγινε το αστείο μας ότι ξεχνούν κάτι από την παραγγελία μας κάθε φορά, αλλά όταν κάθεσαι σε μια αθηναϊκή αυλή τα μεσάνυχτα πίνοντας κρασί και γελώντας με φίλους, τι σε νοιάζει;».
Και για τις Σεϋχέλλες: «Αυτό το εστιατόριο δεν με έχει απογοητεύσει ούτε μία φορά τα πέντε χρόνια που το επισκέπτομαι. Το φαγητό είναι ελληνικό, με ελαφρές αλλά καινοτόμες και άκρως ικανοποιητικές μοντέρνες πινελιές, και η ποιότητα είναι εκπληκτική: Ζουμερά παϊδάκια αρνίσια με θυμάρι, τραγανό λουκάνικο από την Κρήτη, μανιτάρια να λιώνουν επάνω σε ψητό χοιρινό, βουνά από υπέροχα αχνιστά χόρτα, τα πιο γλυκά ψητά λαχανικά με τόση-όση σάλτσα σύκου, ψητά παντζάρια με σκόρδο και λαχταριστό κατσικίσιο τυρί, μια απίστευτη συλλογή τυριών που μάλλον δεν τα έχεις ούτε ακουστά… Κανένα πιάτο δεν κοστίζει περισσότερα από 7€, και όλο συνεχίζουν να έρχονται».