Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της ελληνικής πολιτικής σκηνής και φορέων, όπως οι πρώην πρωθυπουργοί Γιώργος Παπανδρέου και Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και Φίλιππος Πετσάλνικος, οι Βουλευτές Ανδρέας Λοβέρδος, Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, οι πρώην υπουργοί και υφυπουργοί Τάσος Γιαννίτσης, Δημήτρης Δρούτσας, Γιώργος Ζανιάς, Γιώργος Κουτρουμάνης, Παναγιώτης Νικολούδης, Δημήτρης Ρέππας, Φίλιππος Σαχινίδης, Γκίκας Χαρδούβελης, Συμεών Κεδίκογλου, Πάρις Κουκουλόπουλος, Γιώργος Πεταλωτής, Ντίνος Ρόβλιας, Παντελής Τζωρτζάκης, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, οι πρώην ευρωβουλευτές Άννυ Ποδηματά και Μαριλέννα Κοππά, εκπρόσωποι των γραμμάτων και του επιχειρηματικού κόσμου, δημοσιογράφοι και πλήθος πολιτών.
Μετά από ένα σύντομο πρόλογο του εκδότη Γιάννη Παπαδόπουλου, το λόγο πήρε ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας ο οποίος συντόνισε την παρουσίαση και το πάνελ των ομιλητών που αποτελούταν, εκτός από τον συγγραφέα, από το διευθυντή σύνταξης των Financial Times Peter Spiegel, τον καθηγητή στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργο Παγουλάτο και το συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη.
Στην εισαγωγή του ο Παύλος Τσίμας δήλωσε πως το Game Over είναι -για βιβλίο πολιτικού προσώπου- ασυνήθιστα καλογραμμένο και υπογράμμισε πως αποτελεί ένα σημαντικό ανάγνωσμα της εποχής μας, ακριβώς επειδή γράφτηκε από έναν πρωταγωνιστή της ελληνικής οικονομικής κρίσης.
Στη δική του ομιλία ο Peter Spiegel τόνισε πως το Game Over αποτελεί ένα πάρα πολύ σημαντικό βιβλίο. Αναφερόμενος σε συγκεκριμένα αποσπάσματα του, παρέθεσε ένα συνοπτικό και ουσιώδες χρονικό των διαπραγματεύσεων που οδήγησαν στην υπογραφή του πρώτου μνημονίου και δήλωσε χαρακτηριστικά πως ό,τι γνωρίζει και ο ίδιος για την κρίση στην Ευρωζώνη βρίσκεται γραμμένο στις σελίδες του βιβλίου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και συνέχισε: «Αδικούνται. Η πολιτική ακεραιότητα του Γιώργου Παπανδρέου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου είναι αδιαμφισβήτητη και γρήγορα διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική πρόταση για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, από την εφαρμογή ενός Μνημονίου. Το ίδιο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που ανέλαβε από το καλοκαίρι του 2011 την διαπραγμάτευση. [...] Ο Αντώνης Σαμαράς εισήγαγε τη διετία 2010-12 το μύθο της «άλλης πολιτικής» αλλά μέσα σε δύο εβδομάδες άλλαξε κι αγκάλιασε το μνημόνιο. […] Το ίδιο και ο κ. Τσίπρας. Του πήρε βέβαια έξι μήνες να καταλάβει και τελικά υπέγραψε το ίδιο μνημόνιο». Αξίζει να σημειωθεί πως ο Peter Spiegel διάβασε την αγγλική έκδοση του βιβλίου που φέρει τον τίτλο «Game Over: The inside story of the Greek Crisis» η οποία επίσης κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.
O Γιώργος Παγουλάτος χαρακτήρισε το Game Over ως τη «σοβαρότερη εκ των έσω πολιτική μαρτυρία για τα έξι χρόνια που συγκλόνισαν τη χώρα και πως αποτελεί ευτύχημα το γεγονός ότι το διαβάζουμε με τη σοφία της εμπειρίας που αποκομίσαμε από τα τεκταινόμενα του 2015».
Στη δική του τοποθέτηση ο Χρήστος Χωμενίδης δήλωσε πως παρόλο που το Game Over αποτελεί δοκίμιο διαβάζεται ως αφήγημα και ως συγγραφέας μπορούσε να διακρίνει την έξαρση αδρεναλίνης που μπορεί να προκαλέσει στον αναγνώστη χαρακτηρίζοντας το βιβλίο «συναρπαστικό όπως μόνο η ισοπεδωτική πραγματικότητα μπορεί να είναι».
Ο συγγραφέας του βιβλίου Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανέφερε πως η συγγραφή του "Game Over Η αλήθεια για την κρίση" προέκυψε από μια προσωπική ανάγκη να παραθέσει τα πραγματικά γεγονότα όπως συνέβησαν πριν προσφύγει η Ελλάδα στο μηχανισμό στήριξης, στηριζόμενος στις σημειώσεις του από τις συναντήσεις του Eurogroup και άλλα σημαντικά γεγονότα που καθόρισαν την πορεία της χώρας. Παράλληλα, εξέφρασε την επιθυμία το βιβλίο να διαβαστεί και από όσους έχουν διαφορετική άποψη περί των γεγονότων και των χειρισμών της τότε πολιτικής ηγεσίας, αλλά και την ελπίδα πως η συγκεκριμένη ανάλυση θα αποτελέσει για όλους, όπως συνέβη και για τον ίδιο, ένα μάθημα αυτογνωσίας, μια κοινή αφήγηση του γιατί έγιναν όσα έγιναν, που εντέλει θα είναι η βάση για μια ουσιαστική λύση στην ελληνική κρίση.
Στη συζήτηση συμμετείχε το κοινό, που έκανε τις δικές του παρατηρήσεις ενώ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δέχτηκε ερωτήσεις και συζήτησε με τους ομιλητές αλλά και με πολιτικά πρόσωπα που παρακολούθησαν την παρουσίαση. Χαρακτηριστικά, η συζήτηση κατέληξε στο ότι το Game Over αποτελεί ένα βιβλίο που δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα «τι θα γινόταν αν…» και προσφέρει ένα ρεαλιστικό ιστορικό των διαπραγματεύσεων και χρήσιμες αναλύσεις για την ελληνική κρίση που οδηγούν στα πραγματικά, ωφέλιμα ερωτήματα για το μέλλον.
Το βιβλίο «Game Over, η αλήθεια για την κρίση», που βρίσκεται ήδη στη 2η έκδοση του και η αγγλική του έκδοση «Game Over: The inside story of the Greek Crisis» κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961 και σπούδασε Οικονομικά στη Μεγάλη Βρετανία και στις ΗΠΑ, λαμβάνοντας το διδακτορικό του από το London School of Economics. Εργάστηκε στον ΟΟΣΑ στη Γαλλία και επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από είκοσι χρόνια σπουδών και δουλειάς στο εξωτερικό. Εξελέγη βουλευτής το 2007, διετέλεσε εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και ήταν επικεφαλής της λίστας του ΠΑΣΟΚ για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2009. Τον Οκτώβριο του 2009, ανέλαβε υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και από τη θέση αυτή έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.