O διαγωνισμός μάλιστα –σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε- ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες για διαφημιστικούς λόγους. Να σημειωθεί πως οι δύο πρώτοι νικητές και επισκέπτες θα διανυκτερεύσουν στο κάστρο για πρώτη φορά αφότου το κομμουνιστικό καθεστώς της Ρουμανίας εκδίωξε τους ιδιοκτήτες τους, τη βασιλική οικογένεια των Αψβούργων, πριν από σχεδόν 70 χρόνια.
Το ζευγάρι που θα αναδειχθεί από το διαγωνισμό καλείται να περάσει τα εμπόδια του λαβυρίνθου και των σκοτεινών διαδρόμων του κάστρου προκειμένου να ανακαλύψει το μυστικό πέρασμα που οδηγεί στην τραπεζαρία. Εκεί θα απολαύσουν ένα πλουσιοπάροχο δείπνο υπό το φως των κεριών. Στους κανονισμούς του κάστρου αναφέρεται ξεκάθαρα πως δεν επιτρέπονται τα σκόρδα και αντικείμενα με οσμή σκόρδου κι αρωμάτων συμπεριλαμβανομένων. Γι’ αυτό προσοχή αν ποτέ βρεθείτε εκεί!
Το 2006 η κυβέρνηση της Ρουμανίας επέστρεψε και πάλι το κάστρο Μπραν του 14ου αιώνα (το λεγόμενο και "Κάστρο του Δράκουλα) στους απογόνους των Αψβούργων. Το κάστρο, στους δασωμένους πρόποδες των Καρπαθίων, σήμερα έχει μετατραπεί σε μουσείο και αποτελεί σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο της χώρας.
Το κάστρο Μπραν δεν αναφέρεται στο μυθιστόρημα "Δράκουλας" του Μπραμ Στόκερ. Ωστόσο ο Βλαντ Τέπες (ο Ανασκολοπιστής), ο διαβόητος ηγεμόνας που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το βιβλίο, ίσως να είχε μείνει εκεί για μικρό χρονικό διάστημα. Ο Βλαντ ήταν περιβόητος για τη σκληρότητά του, για το γεγονός ότι ανασκολόπιζε Τούρκους, κλέφτες και αντιπάλους του. Ωστόσο δεν ήταν βαμπίρ. Άλλωστε στη ρουμάνικη παράδοση δεν υπάρχουν βαμπίρ, μόνο η πεποίθηση ότι το σκόρδο διώχνει το κακό.
Για να δείτε το βίντεο πατήστε εδώ