Τουλάχιστον το 50% αυτών των χρημάτων που το πρακτορείο χαρακτηρίζει «κρυμμένο θησαυρό» βρίσκονται στη Γερμανία – είναι γνωστό ότι οι Γερμανοί προτιμούν τα μετρητά...- παρά το γεγονός ότι υιοθέτησε το κοινό νόμισμα τουλάχιστον μια δεκαετία πριν εισέλθουν στην Ευρωζώνη, νεοσσοί, όπως όπως η Λετονία και η Λιθουανία.
Περίπου το 1/3 της συνολικής ποσότητας αυτών των νομισμάτων δεν έχει πλέον καμιά αξία, καθώς 12 κεντρικές τράπεζες έχουν σταματήσει να κάνουν ανταλλαγές. Η προθεσμία για την ανταλλαγή εθνικών νομισμάτων με ευρώ έχει εκπνεύσει σε Γαλλία, Ιταλία, Φινλανδία και Ελλάδα. Οι Γερμανοί δεν έχουν λόγο να βιάζονται, καθώς η Bundesbank έχει ανακοινώσει ότι θα ανταλλάζει επ' αόριστον «απεριόριστες ποσότητες» γερμανικών μάρκων, ενώ, αντιθέτως, η Τράπεζα της Πορτογαλίας σταμάτησε να ανταλλάσσει νομίσματα στα τέλη της χρονιάς που υιοθετήθηκε το ευρώ, καθιστώντας έτσι χωρίς αξία το 48% των εσκούδος.
Σε κάθε περίπτωση, οι προθεσμίες ανταλλαγής που τέθηκαν στα κράτη – μέλη της ευρωζώνης, προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση σε πολλούς πολίτες. Η Τράπεζα της Ιταλίας έλαβε εντολή να εξαγοράσει λίρες αξίας 2,5 εκατ. ευρώ πέρυσι, μετά από σωρεία παραπόνων που εξέφρασαν στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας ότι η Κεντρική Τράπεζα μετέθεσε κατά τρεις μήνες την προθεσμία που είχε τεθεί το 2011.