Τένις, στίβος, κρίκοι και πόλο είναι μερικά από τα αθλήματα που έχουν χαρίσει στην χώρα διακρίσεις και τίτλους. Παρόλα αυτά επισκιάζονται συνεχώς από το διαχρονικά δημοφιλές ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν δίνουν την προβολή που τους αξίζει, εστιάζοντας στα αθλήματα που ''πουλάνε'' περισσότερο. Στον βωμό του κέρδους τα δημοσιογραφικά μέσα και οι εφημερίδες , χαρίζουν στα φύλλα τους περισσότερο χώρο σε αδιάφορα παιχνίδια του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για το ελληνικό πρωτάθλημα παρά στην προβολή της προετοιμασίας του Έλληνα πρωταθλητή Δημήτρη Πετρούνια για το παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Το μειωμένο ενδιαφέρον του κοινού για αθλήματα σαν τον στίβο και το πόλο οφείλεται καταρχήν στην έλλειψη αθλητικής παιδείας. Η παιδεία γενικότερα καθορίζει την οπτική των ανθρώπων για τα πράγματα και κατακτιέται από την παιδική ηλικία. Το σχολείο δεν έχει εντάξει στο πρόγραμμα γυμναστικής άλλα αθλήματα εκτός του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ. Επίσης, οι περισσότεροι Έλληνες γονείς ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να εστιάσουν στα δημοφιλή αθλήματα, χωρίς να γνωρίζουν τις εναλλακτικές επιλογές. Ελάχιστες οικογένειες προσφέρουν στήριξη σε όσα παιδιά θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με άσημα αθλήματα. Αδιαφορούν για τα αγαπούν πραγματικά και προβάλλουν το πρόχειρο επιχείρημα ότι ‘’αυτά τα αθλήματα δεν προσφέρουν οικονομική προοπτική ’’. Με ελάχιστους αθλητές λοιπόν είναι αδύνατο να δημιουργηθεί φίλαθλο κοινό
Βέβαια , δεν υπάρχουν οι κατάλληλες αθλητικές υποδομές για να ασχοληθούν τα παιδιά με τα ‘’δευτερεύοντα’’ αθλήματα όπως συχνά τα ονομάζουν. Πόσα γήπεδα στίβου, τεννίς και κολυμβητήρια έχει η κάθε γειτονιά; Σχεδόν κανένα. Αν οι δήμοι και η κεντρική διοίκηση δεν επενδύσουν σε αθλητές μέσω της δημιουργίας αθλητικών υποδομών δύσκολα οι επιτυχίες θα πολλαπλασιαστούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ από την εθνική το 1987. Μέχρι τότε το μπάσκετ ήταν υποτιμημένο άθλημα χωρίς δημοφιλία στην χώρα. Μετά το 87 ξεφύτρωσαν γηπεδάκια μπάσκετ σε κάθε γειτονιά, ωθώντας τους εφήβους να ασχοληθούν. Έτσι , εξασφαλίστηκε μια νέα γενιά επαγγελματιών στο άθλημα. Το μπάσκετ κρατιέται στην πρώτη γραμμή των αθλημάτων μέχρι σήμερα και αριθμεί τα περισσότερα μετάλλια έναντι των υπολοίπων αθλημάτων στην Ελλάδα. Με αυτό τον τρόπο γεννιούνται νέοι αθλητές, οι διακρίσεις πολλαπλασιάζονται και τα αθλήματα κερδίζουν απήχηση.
Συνοψίζοντας, η αδιαφορία των Μ.Μ.Ε, η έλλειψη αθλητικής παιδείας και υποδομών οδηγούν στην υποβάθμιση αθλημάτων παρότι αυτά προσφέρουν συγκίνηση και τίτλους. Οι πιθανότητες οι διακρίσεις να πολλαπλασιαστούν σε αυτά τα αθλήματα είναι μικρές όσο οι παραπάνω παράμετροι δεν αλλάζουν. Έτσι, ο μέσος Έλληνας θα συνεχίσει να μην ξέρει τι είναι το σετ στο τένις και ότι οι κρίκοι ανήκουν στην ενόργανη γυμναστική.