Μέσα σε τρεις μόλις εβδομάδες η Coca-Cola προσκάλεσε τους Θεσσαλονικείς να φανταστούν την πόλη τους «αλλιώς» και να αφήσουν το δικό τους μοναδικό αποτύπωμα. Η συμμετοχή των πολιτών ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα διαμορφώνοντας οι ίδιοι το τελικό αποτέλεσμα. Περισσότερα από 3.000 σχέδια δημιουργήθηκαν, ενώ τα 6 πιο δημοφιλή χρησιμοποιήθηκαν για τα έπιπλα που βρίσκονται τώρα στο Πάρκο ΧΑΝΘ, τα οποία μπορούν πλέον να απολαμβάνουν οι Θεσσαλονικείς.
Η διαδικασία της ψηφοφορίας ήταν πολύ απλή και άκρως διασκεδαστική. Οι πολίτες σχεδίασαν 3D printed «έπιπλα» βάσει της δικής τους αισθητικής και προτίμησης, ενώ παράλληλα είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν τη γειτονιά, στην οποία θα τοποθετηθούν. Οι επισκέπτες της πλατφόρμας «σχεδίασαν» το δικό τους έπιπλο, επιλέγοντας το σχήμα, το χρώμα αλλά και τις επιπρόσθετες λειτουργίες που επιθυμούσαν να έχει. Οι επιλογές αναφορικά με την τοποθεσία βρίσκονταν ανάμεσα σε τέσσερα σημεία που είχαν τεθεί σε ψηφοφορία – την Πλατεία Γαλοπούλου, το Πάρκο ΧΑΝΘ, την Πλατεία Καραμανλή και το Πάρκο Πατρικίου.
Tα 6 επικρατέστερα έπιπλα, για τη δημιουργία των οποίων χρησιμοποιήθηκαν 500 κιλά πλαστικού διαθέτουν και λειτουργικά οφέλη για τους πολίτες, όπως ράμπα ποδηλάτου, ένα μικρό τραπέζι και ταΐστρα για τους τετράποδους φίλους μας. Επίσης, όλα τα έπιπλα διαθέτουν το δικό τους δέντρο αλλά και το δικό τους χώρο για να καθίσουν οι επισκέπτες του πάρκου.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση αυτής της δράσης ήταν η ανακύκλωση των πλαστικών συσκευασιών στους μπλε κάδους, αλλά και στο Zero Waste Lab, το πρωτοποριακό κέντρο ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας που βρίσκεται στη HELEXPO στη Θεσσαλονίκη κι είναι ανοιχτό για το κοινό.
Το πρόγραμμα Zero Waste Future υλοποιείται από την Coca-Cola για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με τη συμβολή του Δήμου Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με την δημιουργική ομάδα των Τhe New Raw και την Οικολογική Εταιρία Ανακύκλωσης. Μέσα από τη δράση αυτή η εταιρία φιλοδοξεί να καταστήσει την Θεσσαλονίκη την πρώτη «Zero Waste πόλη» – δηλαδή μια «πόλη μηδενικών απορριμμάτων» - στην Ελλάδα.