ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΟΗΕ: Η Ασία είναι η περιοχή που πλήττεται περισσότερο από τις κλιματικές καταστροφές

Tweet
Share
Tweet
Share

Όπως έκανε γνωστό ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (WMO), πέρυσι ήταν η περιοχή του κόσμου που επλήγη περισσότερο από τις καταστροφές που σχετίζονται με το κλίμα, με τις πλημμύρες και τις καταιγίδες να προκαλούν τον υψηλότερο αριθμό θυμάτων.

Σε έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα Τρίτη (23/4), ο WMO ανέφερε ότι στην Ασία καταγράφηκαν για το 2023 79 καταστροφές που συνδέονται με υδρομετεωρολογικά φαινόμενα. Περισσότερο από το 80% αυτών σχετίζονταν με πλημμύρες και καταιγίδες που προκάλεσαν περισσότερους από 2.000 θανάτους.

«Πολλές χώρες της ηπείρου βίωσαν το 2023 το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί ποτέ, μαζί με ένα μπαράζ ακραίων συνθηκών, από ξηρασίες και καύσωνες μέχρι πλημμύρες και καταιγίδες», δήλωσε η γενική γραμματέας του WMO Celeste Saulo.

«Η κλιματική αλλαγή επιδείνωσε τη συχνότητα και τη σοβαρότητα αυτών των φαινομένων».

Η Ασία θερμαίνεται ταχύτερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο, σύμφωνα με τον WMO. Πέρυσι, καταγράφηκαν υψηλές μέσες θερμοκρασίες από τη δυτική Σιβηρία έως την κεντρική Ασία, καθώς και από την ανατολική Κίνα έως την Ιαπωνία.

Η έκθεση υπογράμμισε επίσης ότι οι περισσότεροι παγετώνες στην περιοχή των υψηλών βουνών στην Ασία έχουν χάσει σημαντική μάζα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών ρεκόρ και των ξηρών συνθηκών.

*Με πληροφορίες από το Reuters

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman