Καταπράσινες φυτείες με χαρούμενα πρόσωπα υπαλλήλων να εργάζονται είναι η εικόνα που θα ήθελαν οι μεγάλες εταιρείες να βγάλουν προς τα έξω. Η πραγματικότητα ωστόσο είναι κάπως διαφορετική.
Το project παρουσιάζει μια πιο σκοτεινή εικόνα. Αυτή της πείνας, του υποσιτισμού, των επιδημιών, της εμπορίας ανθρώπων, του αναλφαβητισμού, της απελπισίας.
Ο φωτογράφος Ashutosh Shaktan, αφού αποφοίτησε από το School of Economics στο Δελχί, ολοκλήρωσε μια διατριβή για την νομοθεσία σχετικά με την εργασία στις φυτείες, νόμο του 1951. Η έρευνά του αφορούσε διάφορα εργασιακά θέματα που σχετίζονται με τις κλειστές και εγκαταλελειμμένες φυτείες τσαγιού στην περιοχή Dooars της Δυτικής Βεγγάλης. Όπως ανακάλυψε, οι φυτείες τσαγιού εκμεταλλεύονταν τους εργάτες, αλλά επίσης κάλυπταν ανάγκες στο κομμάτι της απασχόλησης και των εσόδων. Όταν ένας κήπος τσαγιού κλείνει, αρχίζουν και ξετυλίγονται διάφορα κοινωνικά ζητήματα…
Μετά την ολοκλήρωση αυτής της γραπτής εργασίας, άρχισε ένα φωτογραφικό έργο για να διερευνήσει περαιτέρω τις πτυχές της ζωής των εργαζομένων. Ήθελε αυτές οι φωτογραφίες να καλύψουν τους κοινωνικο-οικονομικούς αγώνες των ανθρώπων αυτών, μαζί με τις ελπίδες, τα όνειρα και την καθημερινή μάχη για επιβίωση.