Κάθε διαδρομή και μια γιορτή
Η διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν οι ποδηλάτες της ανθρωπιάς έχει ως εξής: Από την Κωνσταντινούπολη θα περάσουν στην Αλεξανδρούπολη (10/9), Κομοτηνή (11/9), Ξάνθη (12/9), Καβάλα (13/9), Θεσσαλονίκη (15/9), Λάρισα (17/9), Τρίκαλα (18/9), Καρδίτσα (19/9), Βόλος (20/9), Λαμία (22/9), Αθήνα (25/9), Κόρινθος (27/9), Ναύπλιο (28/9), Τρίπολη (29/9), Καλαμάτα (1/10), Σπάρτη (3/10), Γύθειο (4/10), Χανιά (7/10), Ρέθυμνο (8/10) και τέλος θα καταλήξουν στο Ηράκλειο (9/10).
«Στόχος μας είναι να αγοραστούν 100 αναπηρικά αμαξίδια και να μοιραστούν 5 σε κάθε πόλη από όπου θα περάσουμε. Μάλιστα, έχουμε δημιουργήσει μια καμπάνια χρηματοδότησης από το κοινό και ελπίζουμε να συγκεντρώσουμε 19.000 ευρώ. Όλοι μαζί, λιθαράκι -λιθαράκι θα τα καταφέρουμε», τονίζει ο κ. Χρυσοβέργης και συμπληρώνει ότι «το Wheeling2help ξεκίνησε σαν μια τρελή ιδέα και κατέληξε ως ένα κίνημα αγάπης αλληλεγγύης. Πέρυσι τον Σεπτέμβριο, πραγματοποιήσαμε ένα όνειρό μας, όταν ποδηλατίσαμε 2.500 χλμ στην Ευρώπη, από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα, σε 35 μέρες περνώντας από 8 χώρες, συγκεντρώνοντας 15.654 ευρώ για τα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια της Φλόγας. Το αρχίσαμε δυο νέα παιδιά 27 ετών ως κάτι απλό, ρομαντικό, στο οποίο μπορεί να συμμετέχει όποιος θέλει. Μπορεί κάποιος να θέλει να ποδηλατήσει από την Θεσσαλονίκη μέχρι την Κατερίνη, μπορεί να θέλει να κάνει μαζί μας 10 ή 20 χιλιόμετρα. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα χαμόγελο και θετική ενέργεια».
Στόχος των εθελοντών της δράσης «Wheeling2help» πέρα από το να προμηθεύσουν τα αμαξίδια σε παιδιά με αναπηρία, είναι επίσης και η ενημέρωση για των πολιτών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτά τα παιδιά. Κατά τη διάρκεια του πρότζεκτ θα διεξαχθούν γιορτές αθλητισμού και εθελοντισμού σε 20 διαφορετικές πόλεις, όπου ΜΚΟ, τοπικοί φορείς και σύλλογοι θα οργανώσουν δράσεις σχετικά με αναπηρία, τον αθλητισμό, το περιβάλλον, την υγεία, τις τέχνες, την εκπαίδευση, την δημιουργική απασχόληση για μικρούς και μεγάλους, κλπ, σε κεντρικές πλατείες στις πόλεις, ώστε να συμμετέχει όσο περισσότερος κόσμος γίνεται.
«Δεν το κάνουμε εμείς για εμάς όλο αυτό. Θέλουμε να στήνονται και γιορτές, να συμμετέχει ο κόσμος, να παίρνει αισιόδοξα μηνύματα και ερεθίσματα διότι υπάρχουν ωραίες δράσεις που γίνονται στην Ελλάδα. Δυστυχώς ασχολούμαστε με το θέμα αναπηρία μόλις μας συμβεί κάτι, αλλά είναι ευκαιρία να μάθουμε από πριν. Η αναπηρία είναι περίπου 10% του πληθυσμού μας, αλλά δυστυχώς αυτός ο κόσμος είναι αποκλεισμένος γιατί και δεν υπάρχουν σωστές υποδομές έξω αλλά αποτελεί ακόμη και στις μέρες μας ταμπού», υπογραμμίζει ο κ. Χρυσοβέργης και καλεί τους Έλληνες να πάρουν τα ποδήλατά τους και να βγούνε στους δρόμους για να βοηθήσουν.