ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τρεις ερωτήσεις που επιβάλλεται να κάνεις στο τετ- α-τετ με τον υποψήφιο εργοδότη

Tweet
Share
Tweet
Share

Συμβαίνει ύστερα από μια συνέντευξη για δουλειά, να σας έχει ρωτήσει κάποιος εργοδότης "λοιπόν, εσύ πως τα βλέπεις;". Τι κάνεις τότε; Και πως μπορείς να κερδίσεις το παιχνίδι με αυτοπεποίθηση και χωρίς γελοίες υπερβολές; 

Όπως αναφέρει το περιοδικό Time που επικαλείται συμβούλους εύρεσης εργασίας, το τέλος του τετ α τετ με τον εργοδότη είναι μια καλή ευκαιρία για να αναδείξετε περισσότερες πτυχές της προσωπικότητας σας ή για να αντιληφθείτε από τα συμφραζόμενα τι πραγματικά συμβαίνει στην εταιρεία στην οποία προσδοκάτε να ενταχθείτε στο άμεσο μέλλον σας.

Οι τρεις ερωτήσεις σύμφωνα με το περιοδικό Time, θα μπορούσαν να διατυπωθούν ως εξής:

1. Μιλήστε μου λίγο για τη φιλοσοφία - κουλτούρα της επιχείρησης.

Η απάντηση θα σας κάνει να καταλάβετε περισσότερα για το περιβάλλον και για το αν τελικά θα θέλατε να είστε μέλος αυτού του επαγγελματικού οργανισμού. Ακόμη κι αν ο εργοδότης λέει ψέματα, θα το καταλάβετε άμεσα σε περίπτωση πρόσληψης πολύ σύντομα, ενώ θα έχετε a priori κατά νου τα όσα σας είχε πει αρχικά για να τα χρησιμοποιήσετε ενδεχομένως στο μέλλον.

2. Πώς είναι μια τυπική ημέρα στην εταιρεία;

Οι περισσότεροι εργοδότες θα εξιδανικεύσουν τις πληροφορίες που θα σας δώσουν. Ζητήστε περισσότερες λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα των αρμοδιοτήτων (ωράριο κλπ) και το είδος που απαιτεί η θέση που διεκδικείτε σε αυτή την επιχείρηση.

3. Ποιο είναι το επόμενο στάδιο μετά τη συνέντευξη;

Αυτή η ερώτηση δείχνει πως έχετε αυτοπεποίθηση σχετικά με την έκβαση της συνέντευξης ή ότι είστε ρεαλιστές. Δείχνει ακόμη πως από τώρα σκέφτεστε, ή τα πρώτα βήματα στη δουλειά, ή το πώς θα κινηθείτε στον χώρο της αγοράς εργασίας από εδώ και πέρα σε περίπτωση αρνητικής απάντησης. Επίσης, είναι ένα ερώτημα σχετικά με την ημερομηνία πρόσληψης.

Σε γενικές γραμμές, το να ρωτάτε και εσείς ερωτήσεις κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης δείχνει πως έχετε άποψη, αποφασιστικότητα και δυναμικό χαρακτήρα και δεν εξαρτάστε μονάχα από τις ερωτήσεις που θα σας υποβάλλουν τα μελλοντικά αφεντικά σας. Δείχνει επίσης πως και στο εργασιακό σας μέλλον στην εταιρεία, θα έχετε άποψη, πυγμή και λόγο για τις καθημερινές σας εργασίες. Οι εργοδότες που θέλουν τέτοιος υφιστάμενους, θα το εκτιμήσουν δεόντως.

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman