Η αθλιότητα της παιδικής εργασίας σε εικόνες
Ο Lewis Hine είναι ο φωτογράφος που στις αρχές του 20ου αιώνα κατέγραψε με το φακό του χιλιάδες παιδιά που εργάζονταν στο πλαίσιο των «προοδευτικών κοινωνικών μεταρρυθμίσεων», συμπεριλαμβανομένων των παιδιών- εργαζομένων σε εργοστάσια και σε ανθρακωρυχεία.
Τα περισσότερα από αυτά πουλούσαν εφημερίδες. Ξεκινούσαν από τα 4 ή τα 5 τους έτη. Οι φωτογραφίες του Hine είναι τραβηγμένες ως επί το πλείστον υπό την αιγίδα της Εθνικής Επιτροπής της παιδικής εργασίας και χρησιμοποιήθηκαν ως επιχειρήματα για την αλλαγή στα πλαίσια της παιδικής εργασίας. Για το λόγο αυτό, ο ίδιος δεν αναγκάστηκε να μπει κρυφά στα εργοστάσιο που δούλευαν τα παιδιά και να αποφύγει αφεντικά.
Κάθε εικόνα αναδεικνύει μια ιστορία και τις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν. Ο Hine, με τις φωτογραφίες του και τις σημειώσεις του για τα παιδιά εργάτες, έγινε το πρόσωπο του κινήματος κατά της παιδικής εργασίας και βοήθησε στο να ευαισθητοποιήσει μεγάλα κοινωνικά κομμάτια που με την σειρά τους πίεσαν για αλλαγές- τομές στα εργασιακά των παιδιών και στα δικαιώματά τους.
Σήμερα, κοιτάζοντας αυτές τις φωτογραφίες, αν εξαιρέσουμε το σκηνικό, τα ρούχα, τα αυτοκίνητα που μοιάζουν από άλλες εποχές, οι συνθήκες για την παιδική εργασία, σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του κόσμου είναι ακόμα απάνθρωπες.
ναι ακόμα απάνθρωπες.