Πώς θα το καταφέρετε; Σας προτείνουμε τα εξής:
-Kάντε μια λίστα με όσα δεν χρειάζεστε
Για την ακρίβεια, εάν δε χρησιμοποιείτε κάποια αντικείμενα εδώ και χρόνια, καλό θα ήταν να τα πετάξετε αν είναι εντελώς άχρηστα ή να τα δώσετε σε κάποιους που τα έχουν ανάγκη.
-Ξεφορτωθείτε ότι έχετε διπλό
Αν σας έχει πιάσει η γνωστή σε όλους μας “καταναλωτική μανία” και έχετε αγοράσει πολλά πράγματα διπλά, δώστε το ένα από τα δύο.
-Μην χρησιμοποιείτε χαρτί, εάν μπορείτε να σημειώσετε στο κινητό σας
Οι πιο παραδοσιακοί σίγουρα θα μας επιτεθούν, αλλά γιατί να μην παραδεχτούμε πως το να γράφεις ό,τι θέλεις να θυμηθείς σε ένα χαρτί, γενικά βοηθάει. Το να ξεχνάς να τα πετάξεις, όμως, είναι λίγο μπελάς.
-Κάντε το καθάρισμα καθημερινότητά σας
Βρείτε μέσα στην ημέρα χρόνο ώστε να καθαρίζετε. Εσείς είστε αυτοί που ξέρετε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κρατήσετε στους διάφορους χώρους του σπιτιού.
-Mην το παρακάνετε με τα κουζινικά
Αν σας αρέσει να τα βλέπετε και να διακοσμείτε με διάφορα μικροπράγματα την κουζίνα σας, τότε λογικό είναι σε λίγο καιρό να αναρωτιέστε «Που μαζεύτηκαν όλα αυτά». Παν μέτρον άριστον και στην κουζίνα λοιπόν.
-Ένα συν, ένα πλην
Για να διατηρήσετε ένα πιο μίνιμαλ ύφος στο σπίτι σας, τότε κάθε φορά που θα αγοράζετε κάτι θα πρέπει να σκέφτεστε να το αντικαταστήσετε με κάτι άλλο. Έτσι ο χώρος δεν θα «μπουκώνει»!