- Μειώνει το επιπέδο της χοληστερόλης
- Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων
- Μπορεί να εμποδίσει την εξασθένηση της μνήμης
- Η κατανάλωση σοκολάτας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να ωφελήσει την ανάπτυξη του εμβρύου.
- Μπορεί να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία.
- Βελτιώνει τις αθλητικές επιδόσεις.
- Ίσως η ελεγχόμενη κατανάλωση σκούρας σκολάτας να μειώνει την εμφάνιση του διαβήτη.
- Έχει αντιοξειδωτικές ιδότητες.
- Βελτιώνει τη ροή του αίματος και κατεβάζει την πίεση.
- Μειώνει το άγχος και βετιώνει τη διάθεση.
- Προστατεύει τα δόντια απο τα βακτήρια.
- Μας εφοδιάζει με τις πολύτιμες βιταμίνες PP, B1, B2 και Ε αλλά και με ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο και μαγνήσιο.
Σύμφωνα με τον Rashed Latif είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα πιθανά οφέλη για την υγεία που αναφέρονται παραπάνω ναι μεν προέρχονται από κλινικές μελέτες αλλά χρειάζεται περισσότερη έρευνα πρωτού αποδειχθεί καθολικά η ορθότητά τους και κλείνοντας υπενθυμίζει πως τα ωφέλη προέρχονται από την συνετή κατανάλωση της σοκολάτας ενώ η κατάχρηση έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.