ΚΟΚΕΝΤΡΙΣ
ΤΑΙΝΙΑ (ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ)
Στις αρχές του 1900 υπήρχαν διαφημίσεις που προωθούσαν χάπια που περιείχαν κύστεις με ταινίες. Τα σκουλήκια αυτά μεγαλώνουν μέσα στο πεπτικό σύστημα και απορροφούν το φαγητό. Προκαλούν όμως και μια σειρά από σοβαρά προβλήματα υγείας και ακόμη και σήμερα δεν υπάρχει απόδειξη ότι τα χάπια αυτά ήταν όντως αυτό που έλεγαν ότι ήταν. Παρόλα αυτά υπήρχαν πολλοί που ήθελαν απεγνωσμένα να αδυνατίσουν και τα κατανάλωναν.
ΠΟΝΤΙΚΙΑ
ΑΜΠΑΡΟ Η ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ
Το έδεσμα προέρχεται από τις εκκρίσεις του λεπτού εντέρου της φάλαινας. Συλλέγεται σε στέρεα μορφή και όταν αποξηραθεί, αναδίδει μια μοναδική θαλασσινή ευωδιά. Θεωρείται μια από τις ακριβότερες πρώτες ύλες. Οι Γάλλοι το έβαζαν στη ζεστή σοκολάτα και οι Πέρσες στο σορμπέ λεμόνι ενώ ο Καζανόβα το θεωρούσε αφροδισιακό. Στις παλιές συνταγές συστήνεται να το αφήνουμε να λιώνει πάνω στο ψητό κυνήγι. Σήμερα το άμπαρο χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία.
ΠΙΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΠΟΥΛΙΑ
ΠΕΜΙΚΑΝ
Το πέμικαν ήταν η ενεργειακή μπάρα εποχής των Ινδιάνων της Αμερικής από κρέας βίσωνα λιωμένο κι αναμεμειγμένο με κρέας ποντικού ή ελαφιού, μούρα, λιωμένο λίπος και μεδούλι. Το ξέραιναν και σχημάτιζαν μικρά κομμάτια σαν μπισκότα τα οποία έπαιρναν μαζί τους στο κυνήγι ή τα έτρωγαν όταν το κρύο γινόταν πολύ τσουχτερό για ενέργεια.
ΓΕΜΙΣΤΟΣ ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑΣ (ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΙΔΟΣ)
Περιζήτητη λιχουδιά στην αρχαία Ρώμη. Έκλειναν τους τυφλοπόντικες σε βάζα για να παχύνουν και στη συνέχεια τους σκότωναν και τους γέμιζαν με ξηρούς καρπούς, χοιρινό κιμά και το ίδιο τους το κρέας και στη συνέχεια τους έψηναν. Στην Κροατία εξακολουθούν να τρώγονται.
Πηγή: lovefood.com