Ο κυβερνοχώρος είναι απέραντος. Τα άτομα που καθημερινά περιηγούνται σε αυτόν κατανοούν έως ένα βαθμό την έκτασή του, ενώ σίγουρα δεν μπορούν να τη λογαριάσουν με μια συγκεκριμένη μονάδα μέτρησης.
Για να αντιληφθούν όλοι το μέγεθος του ίντερνετ θα έπρεπε να απαντηθεί το ερώτημα «αν κάποιος τύπωνε ολόκληρο το διαδίκτυο, πόσες σελίδες θα ήταν;» Στο παρελθόν καλλιτέχνες και μαθηματικοί είχαν ασχοληθεί με τον εν λόγω προβληματισμό, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Washigton Post. Πριν δύο χρόνια, ο ποιητής Κένεθ Γκόλντσμιθ ζήτησε από άγνωστους να τυπώσουν ιστοσελίδες και να τις στείλουν στο σόου του με τίτλο «Τυπώνοντας το ίντερνετ», που έγινε στο Μεξικό. Το Μάρτιο από την άλλη, δύο φοιτητές του University of Leicester δημοσίευσαν μία εργασία που επιχειρούσε να εκτιμήσει κάτι ανάλογο.
Την ώρα αυτή κατά πάσα πιθανότητα περισσότεροι από 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο
Το 2007, ένας Ολλανδός σύμβουλος διαδικτύου, ο Μορίς ντε Κούντερ, για τη διατριβή του, ανέπτυξε μια στατιστική μέθοδο που υπολογίζει τον αριθμό των ιστοσελίδων τις οποίες ψάχνουν οι μεγάλες μηχανές αναζήτησης. Ο ίδιος εκτιμά ότι φτάνει τα 47 δισεκατομμύρια. Το θέμα βέβαια είναι πόσες σελίδες θα απαιτούνταν για να τυπωθεί κάθε μία από αυτές τις ιστοσελίδες. Κάνοντας τη σχετική έρευνα, η ρεπόρτερ της Washington Post κατέληξε ότι κατά μέσο όρο για την κάθε ιστοσελίδα θα απαιτούνταν 6,2-6,8 σελίδες εκτύπωσης. Αν εκτύπωνε κανείς ολόκληρο το ίντερνετ, το αποτέλεσμα θα ήταν 305,5 δισεκατομμύρια σελίδες. Πρόκειται βέβαια για μία εκτίμηση και όχι για τον πραγματικό αριθμό.