- Αερίζουμε τα δωμάτια το βράδυ οπότε η εξωτερική θερμοκρασία του αέρα είναι χαμηλότερη. Έτσι απομακρύνουμε τη θερμότητα που συσσωρεύεται κατά τη διάρκεια της μέρας.
- Προτιμάμε τους ανεμιστήρες οροφής αντί για τα ηλεκτρικά κλιματιστικά. Οι ανεμιστήρες δροσίζουν αποτελεσματικά τους εσωτερικούς χώρους, ρίχνοντας τη θερμοκρασία κατά 5-6 βαθμούς. Χρησιμοποιώντας τους επί 30 μέρες, εξοικονομούμε περισσότερα από 80 ευρώ από τον λογαριασμό ρεύματος και μειώνουμε τις εκπομπές CO2 κατά 600 – 700 κιλά.
- Για να κρατήσουμε το σπίτι όσο πιο δροσερό είναι εφικτό, δεν χρησιμοποιούμε λάμπες πυρακτώσεως. Οι συγκεκριμένες λάμπες όχι μόνο καταναλώνουν πολύ περισσότερη ενέργεια από τις LED (για παράδειγμα), αλλά εκλύουν παράλληλα και πολύ περισσότερη θερμότητα.
- Έχουμε στο μπαλκόνι φυτά, κατά προστίμηση πρασινάδες, που συμβάλλουν στη διατήρηση μιας υποφερτής θερμοκρασίας κι όχι μόνο.
- Αποφεύγουμε όσο μπορούμε τη χρήση της ηλεκτρικής κουζίνας και του φούρνου. Και τα δύο αυτά αυξάνουν τη θερμοκρασία του χώρου. Αντί αυτού, χρησιμοποιούμε το υπαίθριο μπάρμπεκιου ή μια ψησταριά εξωτερικής χρήσης ή επιλέγουμε να φάμε κάτι δροσερό ή κρύο. Οι κατσαρόλες, οι βραστήρες και οι χύτρες ταχύτητας είναι μερικές ακόμα συσκευές που ανεβάζουν τη θερμοκρασία στο σπίτι.