Τρόμος, βία, εγκλήματα και «φρέσκο» αίμα αποκαλύπτονται στις πιο εντυπωσιακές ταινίες τρόμου, τις οποίες ενώ κάποιοι απολαμβάνουν τρώγοντας ποπ κορν, άλλοι αποφεύγουν συστηματικά… Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία ανθρώπων ξανασκεφτείτε το. Σύμφωνα με την Telegraph, το συγκεκριμένο είδος φιλμ μπορεί να είναι ευεργετικό για την υγεία σας, τόσο την ψυχική όσο και τη σωματική. Παράλληλα, με την αδρεναλίνη και τις άλλες ουσίες που παράγονται όταν βιώνουμε τον τρόμο, μπορούμε να χάσουμε θερμίδες. Ο εγκέφαλος, κατά τη διάρκεια του θρίλερ, παράγει επιπλέον ενέργεια, η οποία καθοδηγεί τη δραστηριότητα των νευροδιαβιβαστών-δηλαδή τη ντοπαμίνη, τη γλουταμίνη και τη σεροτονίνη. Με την αυξημένη αυτή λειτουργία του εγκεφάλου, το σώμα βρίσκεται για ώρες σε ετοιμοπόλεμη κατάσταση.
Τα απειλητικά σήματα που στέλνονται στον οργανισμό από μια τρομακτική σκηνή φτάνουν στον υποθάλαμο, ο οποίος αποτελεί κομμάτι του εγκεφάλου που σχετίζεται με το λεμφικό σύστημα του σώματος. Αυτά τα σήματα, τονώνουν τα επινεφρίδια, ώστε να παράγεται η αδρεναλίνη, η οποία με τη σειρά της είναι υπεύθυνη για την παραγωγή οπιούχων (ενώσεις που μειώνουν τον πόνο στο σώμα) που θα χρησιμεύσουν ως αναισθητικό. Το σύστημα του σώματος, μισή ώρα μετά το τέλος του θρίλερ, θα επιστρέψει στην ηρεμία και η άμυνα του οργανισμού θα είναι ισχυρότερη από πριν. Φυσικά οι ταινίες τρόμου δεν συνίστανται για ανθρώπους που πάσχουν από καρδιοπάθειες.
Με δεδομένα όλα αυτά, την επόμενη φορά που θα πετύχετε ένα θρίλερ στην τηλεόραση, προσπαθήστε να πειθαρχήσετε τον εαυτό σας και να μην αλλάξετε κανάλι. Βιώστε την αδρεναλίνη και επιτέλους βάλτε στο μυαλό σας πως πρόκειται για δημιουργήματα της φαντασίας και μόνο της φαντασίας!