ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Κορίτσια στο σώμα... αγοριών

Tweet
Share
Tweet
Share

Το βλέμμα της σε ένα πρωτοφανές φαινόμενο που λαμβάνει χώρα στη Δομινικανή Δημοκρατία έχει στρέψει η επιστημονική κοινότητα εδώ και χρόνια. Σε ένα απομονωμένο χωριό στην περιοχή γύρω στα 50 παιδιά –τα οποία γεννήθηκαν κορίτσια, όπως τουλάχιστον φαινόταν- κατά την εφηβεία τους «μεταμορφώθηκαν» σε αγόρια, εμφανίζοντας ανδρικά γεννητικά όργανα.

Η συγκεκριμένη ομάδα παιδιών ονομάζεται «Guevedoces», η μετάφραση του οποίου σημαίνει «πέος στα δώδεκα», δηλαδή την ηλικία στην οποία το σώμα αρχίζει και αλλάζει. Το ντοκιμαντέρ του BBC με τίτλο «Η αντίστροφη μέτρηση για τη ζωή» ασχολείται με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες παρουσιάζεται η εν λόγω ανωμαλία.

Ο Johnny, του οποίου το όνομα ήταν κάποτε Felicita, μίλησε για το bullying που υπέστη όταν η αλλαγή άρχισε να γίνεται ορατή. «Έλεγαν πως είμαι ο διάβολος μεταμορφωμένος, ενώ με προκαλούσαν συνέχεια να παλέψουμε», είπε ο ίδιος. «Ήθελα πάντα να κάνω οικογένεια, να έχω ένα σύντροφο που θα στέκεται δίπλα μου στα καλά και στα κακά αλλά ξέρω πως αυτό είναι δύσκολο», πρόσθεσε.

Στο ντοκιμαντέρ πρωταγωνιστεί και η 7χρονη Carla που τα επόμενα χρόνια θα γίνει Carlos. Mιλώντας στο δημοσιογράφο που πραγματοποιεί το ρεπορτάζ, η μητέρα του παιδιού εξήγησε πως θα αγαπάει το παιδί της είτε είναι αγόρι είτε κορίτσι, δεν έχει σημασία το φύλο, εφόσον ο Θεός το θέλησε έτσι.

Guevedoces 2

Το φαινόμενο διερευνά από το 1970 και η δόκτωρ Julianne Imperato- McGinley, μία ενδοκρινολόγος από το πανεπιστήμιο του Cornell στις ΗΠΑ. Στην τοπική κοινότητα οι Guevedoces είναι γνωστοί ως «Machihembras». Όπως η ίδια διαπίστωσε, οι ψευδοερμαφρόδιτοι γεννιούνται κορίτσια αλλά στη συνέχεια αναπτύσσουν ανδρικά γεννητικά όργανα εξαιτίας της έλλειψης ενός ενζύμου.

Η Elizabeth Kelley σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε το 2005 στο Berkley Medical Journal έγραψε πως το φαινόμενο καταγράφεται και σε κάποια χωριά της Νέας Γουινέας, όπου οι ντόπιοι φώναζαν τα παιδιά «turnims», το οποίο σημαίνει «προορισμένοι για να γίνουν άνδρες».

Papua New Guinea

«Πολλά από αυτά τα παιδιά απορρίπτονται από τον κοινωνικό περίγυρο ακόμα και από τις οικογένειες τους», υπογράμμισε η Kelley. Στην πολιτεία της Δομινικανής Δημοκρατίας από την άλλη η εναλλαγή αυτή αντιμετωπίζεται ως κάτι το απόλυτα φυσιολογικό. Να σημειωθεί ότι η εμφάνιση προστάτη στα άτομα αυτά οδήγησε στην ανάπτυξη ενός φαρμάκου που έχει βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Πηγή: independent.co.uk

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman