Το πεπόνι, όπως και το καρπούζι, είναι ένα φρούτο που είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τι κρύβει μέσα του. Δεν μπορείς ούτε να δεις το χρώμα, ούτε να το ζουλήξεις για να δεις αν είναι τόσο ώριμο, όσο πρέπει.
Υπάρχει, όμως, ένα μικρό κόλπο για να διαλέξετε το πιο ζουμερό πεπόνι.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Pure Wow, το μόνο που πρέπει να πάρετε είναι να το πάρετε στα χέρια σας, να κλείσετε τα μάτια σας και να το μυρίσετε. Αν το πεπόνι βγάζει τα αρώματά του, τότε σημαίνει ότι είναι έτοιμο για να κοπεί. Αν πάλι, δεν μυρίζει τίποτα, τότε είναι είτε άγουρα, είτε χαλασμένο.