Το πρόβλημα καταγράφηκε σε όλα τα μέρη του κόσμου ενώ λίγο αργότερα ομάδα χάκερ άφησε να εννοηθεί ότι επρόκειτο για κυβερνοεπίθεση, πίσω από την οποία βρισκόταν η ίδια.
Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε πέντε συναισθήματα που καταγράφονται κάθε φορά που τα social media μπλοκάρουν και δεν υπάρχει πρόσβαση. Το γεγονός αποδεικνύει πόσο εθισμένοι είναι κάποιοι στη χρήση των μέσων.
Κατ’ αρχάς έντονο είναι το συναίσθημα της άρνησης που εντοπίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις. «Απίστευτο! Δεν μπορεί να έχει πέσει το facebook», ανέφερε σχόλιο στο twitter που αναρτήθηκε από νεαρή κοπέλα.
Οι χρήστες σε ανάλογα περιστατικά δεν μπορούν να κρύψουν και το θυμό τους. «Το facebook έχει πέσει. Είμαι κρυωμένος, θυμωμένος και κλαίω. Νιώθω σαν εξαρτημένος από ναρκωτικές ουσίες», ήταν η σημείωση άλλου χρήστη.
Στο twitter παρατηρήθηκαν και ενδείξεις θλίψης για το γεγονός. «Κρατήστε με, πείτε μου πως δεν είναι αλήθεια», σημείωσε χρήστης του facebook στο twitter, προκειμένου να εκφράσει τη θλίψη του.
Τέλος, στο διαδίκτυο υπήρχαν και χρήστες οι οποίοι θέλησαν να διαπραγματευτούν την… πτώση. «Οκ, είναι γεγονός. Τα κατάφερα και έριξα facebook και instagram. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη. Θα με συγχωρέσετε;», έγραψε στο twitter χαριτολογώντας ο χρήστης Jay Michael.
Δεν έχουν διευκρινισθεί οι αιτίες
Η αιτία του προβλήματος είναι άγνωστη και από νωρίς είχαν εκφραστεί ανησυχίες πως μπορεί να πρόκειται για κυβερνοεπίθεση.
Κανένα από τα δύο μεγάλα κοινωνικά δίκτυα δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής εξήγηση. Το Instagram είχε περιοριστεί να αναφέρει, πριν αποκατασταθεί η λειτουργία του, στο Twitter πως «έχει υπόψη του τη διακοπή λειτουργίας και προσπαθεί να την αποκαταστήσει».
Λογαριασμός του Twitter που υποτίθεται ότι χρησιμοποιείται από μία ομάδα χάκερ, την «Lizard Squad», ανάρτησε μήνυμα με το οποίο αφήνει να εννοηθεί πως επρόκειτο για κυβερνοεπίθεση που είχε πραγματοποιήσει.
Ανάλογα προβλήματα εντοπίστηκαν και σε μικρότερης διάδοσης κοινωνικά δίκτυα, όπως το Tinder, το Aim και το Hipchat.