ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η ανυπόφορη προσβολή του Λάκη Λαζόπουλου

Tweet
Share
Tweet
Share

Το τελευταίο πράγμα με το οποίο θα μπορούσε να ασχοληθεί κανείς στην περίπτωση Σόϊμπλε προκειμένου να τον επικρίνει για τη σκαιά συμπεριφορά του, είναι η αναπηρία στην οποία είχε την ατυχία να καθηλωθεί, μετά τη δολοφονική απόπειρα εναντίον του.

Το αποτόλμησε ο Λάκης Λαζόπουλος στην χθεσινή εκπομπή του. Και «κατάφερε» να προσβάλλει χιλιάδες αξιοπρεπείς συμπολίτες μας που εκτός από την αδιαφορία του κράτους και του συντριπτικού τμήματος της κοινωνίας, αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό ρατσισμό του κάθε υπερεκτιμημένου διασκεδαστή.

«Όταν ο άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε μια καρέκλα, (σ.σ. αναπηρική), σιγά - σιγά το μυαλό του καθηλώνεται σε μια ιδέα, εγώ το λέω παράνοια, το λέω παραφροσύνη», είπε, ξεπερνώντας τα εσκαμμένα.

«Περιμένουμε από τον κ. Λαζόπουλο να έχει μετανιώσει για αυτή του την αναφορά και να απευθύνει μία συγνώμη προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες με κινητική αναπηρία», ήταν η αντίδραση από τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ιωάννη Βαρδακαστάνη σήμερα το πρωί στον ΒΗΜΑ fm.

«Είναι γεγονός ότι ως εθνικό αναπηρικό κίνημα είμαστε κάθετα ενάντιοι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές Σόιμπλε και έχουμε σταθεί απέναντι όλη την περίοδο της κρίσης. Στις κινητοποιήσεις μας ένα από τα πανό μας αναφέρει “Σόιμπλε θα υπογράψουμε μνημόνιο για τα καρότσια μας”; Είμαστε ενάντια στις πολιτικές Σόιμπλε, όμως η δήλωση Λαζόπουλου ταυτίζει την αναπηρία, μια κατάσταση ζωής, με τις πολιτικές θέσεις, κάτι αδιανόητο.

Θα περίμενε κανείς από αυτούς που επηρεάζουν την κοινή γνώμη λόγω της επαγγελματικής τους ιδιότητας, που έχουν βήμα σε χιλιάδες πολίτες, να έχουν πιο προσεκτική συμπεριφορά, να προωθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, αξιοποιώντας τον προνομιακό τους ρόλο. Θα περίμενε επίσης κανείς να γνωρίζουν καλύτερα την ελληνική γλώσσα: η χρήση αναπηρικού αμαξιδίου δεν συνιστά καθήλωση αλλά μέσο κίνησης.

Όπως ο κ. Λαζόπουλος χρησιμοποιεί τα πόδια του, κάποιος με κινητική αναπηρία χρησιμοποιεί το αμαξίδιο. Αυτή είναι η μοναδική διαφορά. Δηλαδή, για τον κ. Λαζόπουλο, δεν θα μπορούσε να υπάρξει η σκέψη Στίβεν Χόκινγκ αντιθέτως ίσως να ζούσε σε ίδρυμα κλειστής περίθαλψης, “καθηλωμένος σε μία ιδέα» πρόσθεσε ο κ. Βαρδακαστάνης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman