Το αφιέρωμα ξεκινά κάνοντας μια ειδική μνεία στη Σίφνο, τόπο γέννησης του Νικόλαου Τσελεμεντέ (Ναι, μιλάμε για το γνωστό Τσελεμεντέ!), τον άνθρωπο που δημιούργησε το πρώτο βιβλίο μαγειρικής και μεταξύ τον χιλιάδων συνταγών.
Στην έρευνα παρουσιάζονται αναλυτικές οδηγίες για το πώς μπορείς να πάρεις μέρος στα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται στο νησί, αν θέλει να μάθει για τις ωραίες γεύσεις.
Όποιος αγαπά τη μαγειρική, μπορεί να κάνει μαθήματα και σε ένα άλλο νησί, τη Σαντορίνη σύμφωνα με την Telegraph. Η άσπρη μελιτζάνα, η φάβα αλλά και η ιδιαίτερη κάπαρη αποτελούν τις παραδοσιακές γεύσεις του νησιού που κλέβουν την παράσταση.
Τα βλέμματα δεν θα μπορούσαν να μην εστιάσουν και στο νησί των Κυκλάδων, το οποίο επίσης γίνεται σημείο αναφοράς για τις υπέροχες γεύσεις του. Στο ίδιο μήκος κύματος και το χωριό της Κρήτης, Αρχάνες, το οποίο έχει εξαιρετική φήμη για τις μαγειρικές του παραδόσεις αλλά και φυσικά την παγκοσμίου φήμης ρακή που φέρει το στίγμα της Κρήτης πάνω της.
Το λάδι, η πάστα ελιάς αλλά και άλλα προϊόντα όπως η ποικιλία τυριών και τα διάφορα κρασιά που παράγονται στο νησί, είναι κάποιες από τις προκλήσεις που σε δελεάζουν για να το επισκεφθείς.
Αν περάσεις από Πάρο, Τήνο, Ικαρία, Σάμο, Χίο, Λήμνο και Εύβοια επίσης μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τις υπέροχες γεύσεις κρασιού που θα σου προσφέρουν. Κι όλα αυτά για να καταλήξεις στην Ήπειρο, που βρίσκεται στην όγδοη θέση της λίστας με τις ωραιότερες γεύσεις.
Το άρθρο της Telegraph κλείνει με τα μαθήματα μαγειρικής στο Πήλιο αλλά και τους ελαιώνες της Κρήτης. Από εμάς… καλή όρεξη!