Ήταν η πρώτη παραγγελία που παραδόθηκε με drone στην αμερικανική αγορά!
Η γνωστή, στις ΗΠΑ, αλυσίδα παντοπωλείων 7-Eleven συνεργάστηκε με την εταιρεία μη επανδρωμένων αεροσκαφών Flirtey, η οποία εργάζεται και για την ανάπτυξη drone για διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας, σε διάφορες περιοχές του κόσμου.
Η πρώτη διανομή από αέρος πραγματοποιήθηκε, την περασμένη Παρασκευή, στο Ρένο της Νεβάδα, με την παραγγελία φορτωμένη σε ειδικό κουτί, που κρατά τα τρόφιμα ζεστά. Παραλήπτης ήταν μια οικογένεια στην ίδια περιοχή, όπου βρίσκεται το κατάστημα της 7-Eleven.
Μετά την πρόσφατη τροποποίηση των κανονισμών από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA), επετράπη η εμπορική χρήση μικρών ιπτάμενων droneγια κατ' οίκον παραδόσεις. Σχέδια για παράδοση με drone έχει, μεταξύ άλλων, και ο γίγαντας των διαδικτυακών πωλήσεων Amazon.
Στην Ελλάδα, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει ήδη θέσει σε διαβούλευση σχετικό σχέδιο νόμου, ώστε σύντομα, μετά την ολοκλήρωση του σχεδιασμού του θεσμικού πλαισίου να παρέχεται η δυνατότητα χρήσης drone για εμπορικούς σκοπούς.
Απαραίτητο επιχειρηματικό εργαλείο σύμφωνα με την PwC
Τα drones (μη επανδρωμένα αεροσκάφη) αποτελούν απαραίτητο επιχειρηματικό εργαλείο, σύμφωνα με έρευνα της PwC.
H παγκόσμια αγορά για εμπορικές εφαρμογές των drones εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 127 δισ. δολάρια. Η επανάσταση των drones προκαλεί αναταράξεις σε όλες τις βιομηχανίες, από τη γεωργία μέχρι τον κινηματογράφο.
Σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη της PwC, τα drones, πλέον, επηρεάζουν την επιχειρηματική λειτουργία των εταιρειών σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανικών τομέων.
Σε αυτό το πλαίσιο, η PwC έχει δημιουργήσει, στην Πολωνία, ένα παγκόσμιο κέντρο αριστείας που χρησιμοποιεί αναλυτικές μεθόδους, με σκοπό να συνδράμει τους πελάτες στην αντιμετώπιση επιχειρηματικών προκλήσεων.
Η βιομηχανία με τις καλύτερες προοπτικές για εφαρμογές drones είναι οι υποδομές, με προσδιορίσιμη αξία αγοράς, περίπου 45,2 δισ. δολάρια.
Ακολουθούν, γεωργία (32,4 δισ. δολ.), μεταφορές (13 δισ. δολ.), ασφάλεια (10 δισ. δολ.) μέσα ενημέρωσης και διασκέδαση (8,8 δισ. δολ.), ασφάλειες (6,8 δισ. δολ.), τηλεπικοινωνίες (6,3 δισ. δολ.) και εξόρυξη (4,4 δισ. δολ.).