«Στόχος μας είναι να επιτρέψουμε περισσότερες φωτογραφίες και ιστορίες χωρίς αυτό να δημιουργήσει κινδύνους στην ασφάλειά μας ή να εκθέσει σε φρικτές εικόνες ανήλικους ή ανθρώπους που δεν το επιθυμούν», πρόσθεσαν.
Το Facebook έχει δεχθεί πολλές φορές επικρίσεις επειδή έχει αποσύρει περιεχόμενο το οποίο έκρινε σοκαριστικό ή τολμηρό, παρόλο που μπορεί να αφορούσε θέματα δημόσιου ενδιαφέροντος, όπως ένα βίντεο με θέμα τον καρκίνο του μαστού. Μια υπόθεση για την οποία ο ιστότοπος παραδέχθηκε την περασμένη Παρασκευή, ότι έκανε «λάθος».
Η σουηδική οργάνωση Cancerfonden που ανήρτησε το βίντεο αυτό, το οποίο παρουσίαζε με μια σειρά από σκίτσα πώς μια γυναίκα μπορεί να εξακριβώσει εάν έχει αναπτυχθεί κάποια ύποπτη κύστη στο στήθος της, χαρακτήρισε «ακατανόητο και παράξενο το γεγονός ότι κάποιος θα μπορούσε να εκλάβει μια ενημερωτική ιατρική εκστρατεία ως σοκαριστική».
Τον Σεπτέμβριο, ο ιστότοπος με τους 1,7 δισεκατομμύρια χρήστες, είχε προκαλέσει σάλο καθώς είχε παρέμβει αυθαίρετα ακόμα και στον προσωπικό λογαριασμό της πρωθυπουργού της Νορβηγίας Έρνα Σόλμπεργκ, αποσύροντας την ιστορική φωτογραφία ενός κοριτσιού από το Βιετνάμ, γυμνό και με εγκαύματα από βόμβα ναπάλμ, (το «κορίτσι της ναπάλμ», όπως έμεινε στην Ιστορία) προτού αναγνωρίσει το σφάλμα του και επιτρέψει εκ νέου την ανάρτησή της.
Το Facebook απαγορεύει στους χρήστες του να δημοσιοποιούν φωτογραφίες με γυμνό, με εξαίρεση ( να και όχι πάντα...)των έργων τέχνης, εικόνων θηλασμού και εικόνες παιδαγωγικού περιεχομένου. Ο ιστότοπος απαγορεύει επίσης την υποκίνηση σε μίσος ή βία. Ε, στο τελευταίο ειδικά δεν θα τα χαλάσουμε...