Μικροζυθοποιία Χίου
O Μάνος, Πειραιώτης στην καταγωγή, βρέθηκε στη Χίο το 2009 και μαζί με τον Χιώτη Ιάκωβο ξεκίνησαν την επιχειρηματική δραστηριότητα της μικροζυθοποιίας το καλοκαίρι του 2010 με τον διακριτικό τίτλο “ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΧΙΟΥ”.
Το ζυθοποιείο βρίσκεται στον Κάμπο της Χίου, ένα μικρό εργαστήριο (ίσως το πιο μικρό στην Ελλάδα) που παράγει από το 2012 την Φρέσκια Μπύρα Χίου. Ο χώρος είναι μικρός και σε 100 περίπου τετραγωνικά στεγάζονται όλα τα μηχανήματα.
Η μικροζυθοποιία παράγει την Φρέσκια Μπύρα Χίου - House Ale (Αλκοόλ: 4,9 %) και την Smoked Robust Porter (Αλκοόλ: 6,2 %)
Περισσότερα: chiosbeer.gr
Η Κορινθιακή Ζυθοποιΐα Α.Ε. είναι η πρώτη εταιρεία μικροζυθοποιΐας, παραγωγής και εμπορίας μπύρας στην Κορινθία. Ιδρύθηκε το 2014 από τον Γιώργο Μουρούτσο και τον Χαράλαμπο Ντιγκιρλάκη. Λειτουργεί με έδρα τα Κρητικά Αρχαίας Κορίνθου παράγοντας αρχικά μπύρες απαστερίωτες και αφιλτράριστες διατηρώντας όλα τα φυσικά συστατικά της μπύρας.
Η μικροζυθοποιία παράγει την PILSNER και την BROWN ALE
Περισσότερα: corinthianbrewery.gr
Septem μικροζυθοποιία
Στο Ωρολόγιο Εύβοιας, δημιουργήθηκε από τον χημικό - οινολόγο Σοφοκλή Παναγιώτου και τον οικονομολόγο Γεώργιο Παναγιώτου η πρότυπη Μικροζυθοποιία Septem, η οποία ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2009, τη διάθεση φρέσκιας, μη παστεριωμένης μπύρας.
Περισσότερα: septem.gr
Santorini Brewing Company
Ένας Σέρβος ζυθοποιός, ο Boban Κrunic, ένας Άγγλος οινέμπορος & home-brewer aficionado, ο Steve Daniel, μια πολυτάλαντη Αμερικανίδα, η Majda Anderson και ένας Έλληνας οινολόγος οινοπαραγωγός, ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, συνθέτουν το πολυπολιτισμικό μείγμα εταιρικό σχήμα της νεοσύστατης Μικρό-Ζυθοποιίας Σαντορίνης ελπίζοντας να προσθέσουν κάτι διαφορετικό στην ομολογουμένως βαρετή ελληνική σκηνή των άχρωμων και άοσμων lager.
Περισσότερα: santorinibrewingcompany.gr
Zeos Brewing Company
Ο Κρις Παπαδήμας, ένας ομογενής από τον Καναδά μαζί με τους Ντέιβιντ Γουντ και Μπάρι Μιούρεϊ είναι οι δημιουργοί της ζυθοποιίας Ζέος, στο Άργος. Η ζυθοποιία ιδρύθηκε το 1999 και πρόσφερε στην τοπική αγορά φρέσκια απαστερίωτη μπίρα, με σύντομη ημερομηνία λήξης αλλά εξαιρετική γεύση.
Περισσότερα: zeosbrewery.com
Η είσοδος στη Ζυθογνωσία γίνεται με την αγορά εισιτηρίου που κοστίζει 10€ και το οποίο σας δίνει το δικαίωμα να δοκιμάσετε όσες μπίρες θέλετε. Στην τιμή του εισιτηρίου περιλαμβάνεται το αναμνηστικό ποτήρι γευστικών δοκιμών, χωρητικότητας 21cl, ο κατάλογος της έκθεσης με όλες τις μπίρες που παρουσιάζονται φέτος στη Ζυθογνωσία και ένα βραχιολάκι που σας επιτρέπει να επισκεφθείτε την έκθεση όσες φορές θέλετε και τις δύο ημέρες λειτουργίας της.
Σαββατο 15 & Κυριακή 16 Οκτωβρίου 12.00 - 21.00