Το whisky είναι πιο παχύρρευστο από τα συνηθισμένα του Glenfiddich και για να το δημιουργήσει ο Master του Malt Brian Kinsman "πάντρεψε" καπνιστό ουίσκι με ουίσκι που δεν είχε χρωματιστεί και που είχε ωριμάσει δίπλα-δίπλα σε βαρέλια μπέρμπον, έπειτα το άφησε το μίγμα να ωριμάσει σε ρούμι βαρέλια για τρεις μήνες.
Κατά τη διάρκεια των αρχικών γευστικών δοκιμών, μερικοί βίωσαν την ασυνήθιστη καπνιστή γεύση, ενώ άλλοι είχαν άλλες γεύσεις », εξηγεί ο Kinsman, οι κυριότερες νότες γεύσης είναι η δρυς, η τύρφη, η καραμέλα, τα πράσινα φρούτα, το ψημένο μήλο, το φρυγανισμένο μαρούλι και το μαλακό μπαχαρικό. του Glenfiddich XX, ένα άλλο πείραμα που λανσάρισε το περασμένο καλοκαίρι.