Ναρκισσιστής
Όλα περιστρέφονται γύρω από εσένα και κυρίως από τα επιτεύγματά σου. Ως νάρκισσος ενημερώνεις το «κοινό» σου για τα κατορθώματά σου, τη διατροφή σου και τη σωματική σου δραστηριότητα. Νομίζεις ότι έτσι προκαλείς και εντυπωσιάζεις. Αποζητάς την προσοχή και την επιβεβαίωση του πλήθους. Και είναι μετρήσιμα τα μεγέθη αυτά για τον νάρκισσο. Όσα περισσότερα «likes» παίρνεις τόσο πιο ικανοποιημένος είσαι. Ενώ όσο εισπράττεις την αποδοχή, μέσω των «likes», τόσο ενθαρρύνεσαι και συνεχίζεις να προβάλλεις τον τέλειο εαυτό σου. Χαρακτηρίζεσαι όμως και από νευρωτική συμπεριφορά καθώς εάν τα «likes» δεν είναι αρκετά, εσύ ταράζεσαι.
Ανοιχτοί, περίεργοι και δημιουργικοί
Οι αναρτήσεις σου αποκαλύπτουν κυρίως τις πολιτικές σου πεποιθήσεις και έχουν διανοητικό και πνευματικό περιεχόμενο. Δεν αναζητάς την κοινωνική αλληλεπίδραση, αλλά σε ενδιαφέρει κυρίως να μοιραστείς πληροφορίες για να ικανοποιήσεις την περιέργεια και τη δημιουργικότητά σου. Η τρέχουσα επικαιρότητα, έρευνες και γεγονότα που απασχολούν τους σκεπτόμενους σαν κι εσένα κυριαρχούν στο status σου.
Ευσυνείδητοι
Η προσωπική, ρομαντική σου ζωή απασχολεί το status σου. Όχι πολύ συχνά, γιατί οι αναρτήσεις σου είναι μετρημένες και προσεκτικές. Έχεις μεγαλύτερη συνείδηση για το πώς δέχονται οι υπόλοιποι το περιεχόμενο που μοιράζεσαι. Όταν όμως το κάνεις, τα παιδιά σου είναι συνήθως οι πρωταγωνιστές των αναρτήσεών σου.
Χαμηλή αυτοεκτίμηση
Αναφέρεις συνεχώς τον/την σύντροφό σου. Είναι ο τρόπος σου να δείξεις στον υπόλοιπο κόσμο ότι όλα βαίνουν καλώς, ίσως και ιδανικώς με βασικό στόχο να περιορίσεις τις δικές σου ανασφάλειες. Δυστυχώς το θέμα σου δεν ενδιαφέρει πολλούς με αποτέλεσμα τα «likes», που σου κάνουν να είναι λίγα.
Στα παραπάνω συμπεράσματα κατέληξε ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο Μπρουνέλ, οι οποίοι ανέλυσαν 555 διαδικτυακές έρευνες που συμπλήρωσαν οι χρήστες του facebook. Οι έρευνες εστίασαν στα «πέντε μεγάλα» χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ατόμου (Big Five): εξωστρέφεια, ειλικρίνεια, τερπνότητα, νευρωτισμός και ευσυνειδησία, καθώς επίσης και η αυτοεκτίμηση και ο ναρκισσισμός.