Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες του πληθυσμού από συνολικά 113 χώρες. Ως ιδανική ποσότητα κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών (συμπεριλαμβανομένων των οσπρίων), ορίστηκαν τα 300 και 400 γραμμάρια ανά ημέρα, αντίστοιχα.
Τα αποτελέσματα των αναλύσεων έδειξαν ότι, σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου 1 στους 7 θανάτους από καρδιαγγειακά νοσήματα θα μπορούσε να αποδοθεί στην ανεπαρκή κατανάλωση φρούτων και 1 στους 12 στη χαμηλή πρόσληψη λαχανικών. Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, αν και παρατηρήθηκαν διαφορές μεταξύ των χωρών, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών αποτελεί έναν τροποποιήσιμο παράγοντα που φαίνεται ότι θα μπορούσε να συμβάλλει στην πρόληψη των θανάτων από καρδιαγγειακά νοσήματα