ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

«Άκυρο» στον ηθοποιό του Αστερίξ από θέατρο του Παρισιού λόγω καταγγελιών για σεξουαλικές επιθέσεις

Tweet
Share
Tweet
Share

Οι καταγγελίες αφορούν περιστατικά παρενόχλησης και σεξουαλικών επιθέσεων σε βάρος έξι γυναικών - Αρνείται τις κατηγορίες ο Εντουάρντ Μπαέρ.

Ο Μπαέρ υποδύθηκε τον μαχητικό και κοντορεβιθούλη Γαλάτη στην ταινία του 2012 «Asterix and Obelix: God Save Britannia» στο πλευρό του Ζεράρ Ντεπαρντιέ. Και όπως ο συμπρωταγωνιστής του στην ταινία θα κληθεί και εκείνος να αντιμετωπίσει μια σειρά πολύ σοβαρών κατηγοριών.

Μάλιστα οι πολλαπλές κατηγορίες σε βάρος του Ντεπαρντιέ, τις οποίες και ο 75χρονος ηθοποιός αρνείται, συνέβαλαν σε ένα νέο κύμα καταγγελιών #MeToo στη Γαλλία τους τελευταίους μήνες.

Το γαλλικό κοινοβούλιο πραγματοποίησε αυτή την εβδομάδα ειδικές ακροάσεις για τη σεξουαλική παρενόχληση στην κινηματογραφική βιομηχανία. Την Πέμπτη, οι διευθυντές κάστινγκ κάλεσαν τους νομοθέτες να απαγορεύσουν το γυμνό κατά τη διάρκεια των οντισιόν - μία από τις πολλές προτάσεις για ένα νέο νομοσχέδιο που θα αποσκοπεί στην πρόληψη της κακοποίησης.

Στο επίκεντρο βρέθηκε αυτές τις ημέρες η ηθοποιός Τζουντίθ Γκοντρές, η οποία κατηγόρησε δύο σκηνοθέτες ότι της επιτέθηκαν όταν ήταν ανήλικη τη δεκαετία του 1980. Μια άλλη ηθοποιός, η Ισίλντ λε Μπεσκό, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι κατέθεσε μήνυση για βιασμό εναντίον του Μπενουά Ζακό, σκηνοθέτη που εμπλέκεται και στην υπόθεση της Γκολντρές. Ο Ζακό πάντως έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς εναντίον του.

Στην περίπτωση του Μπαέρ οι καταγγελίες είδαν το φως της δημοσιότητας μετά από κοινό κείμενο έξι γυναικών στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Mediapart.

Ο Μπαέρ κατηγορείται από τις έξι γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση και επιθέσεις όταν αυτές βρίσκονταν στην ηλικία των 20 ετών. Τα περιστατικά καταγγέλλεται ότι συνέβησαν από το 2013 έως το 2021 στο γραφείο του ηθοποιού και κατά τη διάρκεια θεατρικών παραστάσεων και ραδιοφωνικών εμφανίσεων.

«Δεν αναγνωρίζω τον εαυτό μου στα λόγια ή τις χειρονομίες που μου αποδίδονται. Μπορώ μόνο να εκφράσω τη λύπη μου που η συμπεριφορά μου έκανε αυτές τις γυναίκες να νιώσουν άβολα ή να πληγωθούν. Δεν είχα τη φρόνηση να το αντιληφθώ», απάντησε ο Μπαέρ με δήλωσή του στο Mediapart και στο Cheek.

Ο Μπαέρ, ο οποίος υποδύθηκε τον Σαλβαδόρ Νταλί στην περσινή ταινία «Daaaaaali!», επρόκειτο να παίξει στο θέατρο Antoine στο Παρίσι τον Ιούνιο, για 15 ημερομηνίες. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις ωστόσο, το θέατρο ανακοίνωσε την ακύρωση της πρεμιέρας, χωρίς ωστόσο να προβεί σε περαιτέρω εξηγήσεις.

*Αξιοποιήθηκαν πληροφορίες από τον Guardian

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman