ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αυτά είναι τα 7 πιο επικίνδυνα αεροδρόμια του κόσμου

Tweet
Share
Tweet
Share

Μπορεί η στιγμή της προσγείωσης να είναι η πιο ευχάριστη στιγμή του ταξιδιού με αεροπλάνο, αφού πλέον έχεις φτάσει στον προορισμό σου, όμως τα παρακάτω αεροδρόμια που συγκαταλέγονται στα πιο επικίνδυνα του κόσμου θα σου αλλάξουν γνώμη. Η προσέγγιση τους είναι ιδιαίτερα δύσκολη ακόμα και από κάποιον πολύ έμπειρο πιλότο. Ρίξε λοιπόν μια ματιά και όταν βρεθείς εκεί κάνε το σταυρό σου πριν την προσγείωση.

Princess Juliana (Άγιος Μαρτίνος, Καραϊβική)

Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο είναι ιδιαίτερα διάσημο διότι λόγω του μικρού διαδρόμου προσγείωσης τ' αεροπλάνα αναγκάζονται να χαμηλώνουν ταχύτητα και να πετάνε πολύ χαμηλά, σε απόσταση μόνο 10-20 μέτρων πάνω από στις παραλίες του νησιού.

aero 0

Gustaf III (Άγιος Βαρθολομαίος, Καραϊβική)

Ο διάδρομος του αεροδρομίου είναι τόσο μικρός και καταλήγει στη θάλασσα γι' αυτό χρησιμοποιείται μόνο για να προμηθεύεται τα απαραίτητα στο νησί και εξυπηρετεί κυρίως πτήσεις charter, που μεταφέρουν μέχρι 20 άτομα.

Lukla (Νεπάλ)

Το αεροδρόμιο Lukla στο Νεπάλ βρίσκεται σε υψόμετρο 2900 μέτρα και δίπλα σε έναν χαώδη γκρεμό, αλλά είναι ιδιαίτερα δημοφιλές γιατί από εκεί ξεκινάνε την ανάβασή τους όσοι θέλουν να αναρριχηθούν μέχρι το Έβερεστ.

Courchevel (Κουρσεβέλ, Γαλλία)

Το αεροδρόμιο της Κουρσεβέλ, στις γαλλικές Άλπεις, έγινε διάσημο από την πρώτη σκηνή από την ταινία του James Bond «Tomorrow Never Dies». Ο διάδρομος έχει μήκος μόλις 525 μέτρα και όπως είναι φυσικό, τα μεγάλα αεροπλάνα δεν μπορούν να πλησιάσουν το αεροδρόμιο.

aero 4

Madeira (Νησιά Μαδέιρα, Πορτογαλία)

Το αεροδρόμιο περικλείεται από ψηλά βουνά από τη μία πλευρά και από την θάλασσα από την άλλη. Ένα ατύχημα μιας πτήση της Air Portugal το 1977, ανάγκασε τους ιθύνοντες να επεκτείνουν τον διάδρομο.

Kansai (Ιαπωνία)

Το διεθνές αεροδρόμιο Kansai είναι το δεύτερο πιο σημαντικό διεθνές αεροδρόμιο της Ιαπωνίας και βρίσκεται σε ένα τεχνητό νησί στη μέση του Osaka Bay. Το αεροδρόμιο ξεκίνησε να λειτουργεί το 1994 για να ανακουφίσει το Διεθνές Αεροδρόμιο της Οσάκα. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1987 και μέχρι να ολοκληρωθεί χρειάστηκαν 48.000 τσιμεντόλιθοι, 10.000 εργαζόμενοι και 10 εκατομμύρια ώρες εργασίας.

aero 7

Congonhas (Σάο Πάολο, Βραζιλία)

Οι περισσότερες μεγάλες πόλεις έχουν αεροδρόμιο, αλλά σπάνια είναι κατασκευασμένο μόλις 5 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Αυτό ακριβώς συμβαίνει στο Σάο Πάολο, τη μητρόπολη της Βραζιλίας. Η μοναδική εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι ότι ενώ το αεροδρόμιο του Σάο Πάολο κατασκευάστηκε το 1936, η πόλη βίωσε ραγδαία ανάπτυξη τις δεκαετίες που ακολούθησαν.

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman