Αυτό που αλλάζει με τα νέα δεδομένα είναι πως πλέον ο κάθε άνθρωπος μπορεί να νοικιάσει ένα άτομο με τις ανάλογες ικανότητες προκειμένου να τον χρησιμοποιήσει όπου αυτός θέλει.
Νοικιάστε κι εσείς τον προσωπικό σας χάκερ!
Τα τελευταία χρόνια με την εξέλιξη της τεχνολογίας η λέξη «χάκερ» μπήκε για τα καλά στο λεξιλόγιο μας.
Λίγο πολύ ένας χάκερ προσφέρει τις υπηρεσίες του σε κυβερνητικά στελέχη, σε εταιρείες υψηλού κύρους και κυκλώματα έναντι υψηλής αμοιβής.
Με άλλα λόγια, πρόκειται για ένα είδος ιδιωτικού ντετέκτιβ, ο οποίος θα αναλαμβάνει υποθέσεις για να βγάλει στο φως κρυμμένα μυστικά που ένας απλός άνθρωπος δεν μπορεί.
Κατά συνέπεια, η δράση του χάκερ δεν θα περιορίζεται πια στην επικράτεια των μυστικών υπηρεσιών, των οργανωμένων εγκληματικών συμμοριών ή των χακτιβιστών με πολιτική στόχευση.
Χαρακτηριστικό είναι πως μια νέα ιστοσελίδα, η Hacker's List (Κατάλογος Χάκερ) που «άνοιξε» στις αρχές Νοεμβρίου πέρυσι εργάζεται ακριβώς για να φέρει σε επαφή τους χάκερ-υπεργολάβους με υποψήφιους πελάτες, οι οποίοι θέλουν να «κατεβάσουν» μια ανεπιθύμητή φωτογραφία τους από ένα δικτυακό τόπο ή να «τρυπώσουν» στις βάσεις δεδομένων κάποιας ανταγωνίστριας εταιρείας (ή ίσως και αυτής όπου οι ίδιοι εργάζονται) για να κλέψουν το πελατολόγιό της.
Δουλειές με φούντες!
Κι αν νομίζετε πως οι δουλειές δεν πάνε καλά, να αναφερθεί ενδεικτικά πως στους
περίπου τρεις μήνες λειτουργίας του Hacker's List, έχουν γίνει περισσότερες από 800 προτάσεις για ανάληψη υποθέσεων.
Φυσικά κατά τη διαδικασία δεν αποκαλύπτονται ονόματα. Το Hacker's List παίρνει μια προμήθεια για κάθε συμφωνία που κλείνεται.
Μάλιστα, για να εμπνεύσει την αναγκαία εμπιστοσύνη στους υποψήφιους πελάτες, ο διαχειριστής της ιστοσελίδας-μεσίτη προσφέρεται να κρατά ως εγγύηση σε εκκρεμότητα της καταβολή των χρημάτων στον χάκερ, εωσότου ο τελευταίος κάνει τη δουλειά που ανέλαβε.
Οι τιμές για την ενοικίαση χάκερ ξεκινάνε από τα 100 δολάρια (περίπου 80 ευρώ) και φθάνουν τα 5.000 δολάρια (4.000 ευρώ). Οι υποψήφιοι πελάτες προέρχονται από όλο τον κόσμο και μερικοί ζητάνε πράγματα, όπως ο χάκερ να τους βρει ένα χαμένο κωδικό πρόσβασης (password) ή να αλλάξει τους βαθμούς τους στο ψηφιακό αρχείο της σχολής τους.