Το διαμέρισμα του Fumio Sasaki στο Τόκυο μοιάζει περισσότερο με δωμάτιο ανάκρισης. Ο Sasaki ζει και πορεύεται με τα απολύτως απαραίτητα καθώς το βιός του αριθμεί 3 πουκάμισα, 4 ξευγάρια παντελόνια και λίγα αντικέιμενα που στοιβάζονται άνετα μέσα σε μία ντουλάπα.
Άλλοτε παθιασμένος συλλέκτης δίσκων και Cd, ο Katsuya κουράστηκε από τη διαρκή εναλλάγη των τάσεων η οποία τον εξανάγκαζε στο να εστιάζει σε όσα του λείπουν και όχι σε όσα έχει και ξεφορτώθηκε τα πάντα.
Πλέον, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, είναι πιο ενεργητικός. Καταναλώνει λιγότερο χρόνο στο συγύσρισμα του σπιτιού και του μένει περισσότερος ελεύθερος χρόνος τον οποίο ξοδεύει ποιοτικά με φίλους και σε ταξίδια.
Η φιλοσοφία της κατοχής μόνο των απαραίτητων, εξαπλώνεται παγκοσμίως ενώ η μέθοδος οργάνωσης "Kon-Mari" της συμβούλου Mari Kondo, είναι πλέον τάση στης Η.Π.Α.
Ο Katsuya Toyoda αν και δεν είχε στην κατοχή του περισσότερα αντικείμενα από όσα ο μέσος Ιάπωνας, ξεφορτώθηκε σχεδόν τα πάντα. Σήμερα στο 22 τετραγωνικών μέτρων σπίτι του, υπάρχει μόνο ένα τραπέζι κι ένα στρώμα. Όπως ο ίδιος λέει, επέλεξε τον μινιμαλισμό διότι ήθελε να τον ορίζουν μόνο όσα πραγματικα αξίζουν.
Ένα πιρούνι κι μόνο ένα κουτάλι είναι τα απολύτως απαραίττα.
Η Saeko Kushibiki αποθηκεύει τα στρωσίδια που διατάραξαν το ζεν του διαμερσίσματός της.