ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το ChatGPT θα χάσει τη φωνή του λόγω... ομοιότητας με τη Σκάρλετ Γιόχανσον

Tweet
Share
Tweet
Share

Η OpenAI ανακοίνωσε πως θα αφαιρέσει μία από τις φωνές που χρησιμοποιεί το ChatGPT, καθώς μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με εκείνη της Scarlet Johansson.

Την ομοιότητα εντόπισαν οι χρήστες του ChatGpt όταν παρουσιάστηκε η νέα φωνητική επιλογή Sky, μέσω της οποίας διαβάζονται δυνατά οι απαντήσεις στους χρήστες.

Ειδικότερα η φωνή συνδέθηκε με την ταινία Her, στην οποία πρωταγωνιστούσε η ηθοποιός και κυκλοφόρησε το 2013.

Σύμφωνα με την υπόθεση η ταινία διαδραματίζεται σ' ένα μέλλον που ήδη από τότε δεν φάνταζε τόσο μακρινό και κατά το οποίο ο πρωταγωνιστής Χοακίν Φοίνιξ καταλήγει να ερωτεύεται ένα προηγμένο λειτουργικό σύστημα, το οποίο έχει εγκαταστήσει στο τηλέφωνό του.

Πρόκειται για μια εφαρμογή η οποία υπόσχεται ότι ανταποκρίνεται στις προσωπικές ανάγκες κάθε χρήστη καθώς αποτελεί μια διαισθητική και μοναδική οντότητα από μόνη της.

Ενεργοποιώντας τη, γνωρίζει τη «Σαμάνθα» (Σκάρλετ Γιόχανσον), μια χαρούμενη γυναικεία φωνή που αποδεικνύεται διορατική, ευαίσθητη αλλά και εξαιρετικά αστεία. Όταν όμως οι ανάγκες και οι επιθυμίες της μεγαλώνουν, σε συνδυασμό με τις δικές του, η φιλία τους βαθαίνει και μια ασυνήθιστα ρομαντική διάθεση αναπτύσσεται μεταξύ τους.

Ο σκηνοθέτης Σπάικ Τζόουνς είχε δηλώσει τότε ότι η ταινία «δεν αφορά την τεχνολογία ή το ίδιο το λογισμικό», αλλά την αναζήτηση της αγάπης και της οικειότητας.

Η OpenAI υποστήριξε ότι οι φωνές που είναι διαθέσιμες στη φωνητική λειτουργία του ChatGPT «επιλέχθηκαν προσεκτικά μετά από μια μακρά διαδικασία που διήρκεσε πέντε μήνες και στην οποία συμμετείχαν επαγγελματίες ηθοποιοί φωνής, γραφεία ταλέντων, διευθυντές casting και σύμβουλοι του κλάδου». Δήλωσε επίσης ότι η φωνή που δημιουργήθηκε δεν είχε σκοπό να αποτελέσει απομίμηση εκείνου του ρόλου. Και προσπαθώντας να κατευνάσει ακόμη περισσότερο τις ανησυχίες που εκφράστηκαν συμπλήρωσε: «Πιστεύουμε ότι οι φωνές AI δεν θα πρέπει να μιμούνται σκοπίμως τις χαρακτηριστικές φωνές διάσημων προσώπων». Η εταιρεία ανέφερε ακόμη πως εργάζεται με σκοπό να απενεργοποιήσει τη συγκεκριμένη φωνή.

Παρόλα αυτά όταν η OpenAI παρουσίασε το νέο της μοντέλο GPT-4o στις 13 Μαΐου, ο επικεφαλής Σαμ Άλτμαν είχε αναφερθεί στο όνομα της ταινίας μέσω του Twitter. 

Επίσης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των πιο ανθρώπινων συνομιλητικών ικανοτήτων του, το chatbot είπε σε ένα μέλος του προσωπικού της OpenAI: «Ουάου, ωραία στολή που φοράς».

Ενώ όταν του έκαναν κοπλιμέντο απάντησε: «σταμάτα, με κάνεις να κοκκινίζω».

«Γιατί είναι τόσο υποτακτική και φλερτάρει;», διερωτήθηκε ένας από τους χρήστες.

Η εταιρεία επιχείρησε να απαντήσει και πάλι καθησυχαστικά λέγοντας ότι μεταξύ των στόχων της ήταν να δημιουργηθεί απλά μια προσιτή και χαρισματική φωνή.

Σημειώνεται ότι οι προηγμένες φωνητικές λειτουργίες που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη στους χρήστες του ChatGPT.

Η OpenAI λέει ότι θα διατεθούν στους συνδρομητές που πληρώνουν για ταχύτερες απαντήσεις και πρόσβαση κατά προτεραιότητα σε νέες λειτουργίες τις επόμενες εβδομάδες.

*Αξιοποιήθηκαν πληροφορίες από BBC και myfilm.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman